Krémmánia magazin

Erre ügyelj, ha fátyolmaszkot használsz

A remek hidratálást biztosító vékonyka szövetmaszkok népszerűsége itthon is egyre nagyobb. Lássuk, mire érdemes ügyelni, ha a napi arcápolási rutin részévé szeretnéd tenni használatát.

fatyolmaszk

1.Első lépésként tisztítsd meg az arcod alaposan, plusz ha van rá mód, egy hámlasztást is jó, ha beiktatsz elé. Így a hatóanyagok jobban fel tudnak majd szívódni.

2. Ha egy darabból áll, nem mindegy, hogyan helyezed fel. Kezdd a homlokodnál, majd onnan haladj lefelé. Igazgasd rá kétoldalt az arcodra, majd az álladra. Cél, hogy ne maradjanak levegős részek a alatta.

3. Amíg rajtad van a maszk, helyezd magad vízszintesbe. A jól átitatott maszk máskülönben úgyis lecsusszanna az arcodról, a hatóanyagok pedig így biztosabban felszívódnak majd.

4. Tartsd be a javasolt hatóidőt, vagyis legalább 20 percig hagyd az arcodon, különben a jótékony összetevőknek nem jut elég idejük rá, hogy felszívódjanak. Ha utána úgy érzed, van még erő benne, hajtogasd át nyugodtan a nyakadra, dekoltázsodra. Bőröd ott is hálás lesz a jutalom ápolásért.

5. Mivel a fátyolmaszkok alapvetően az extra hidratálásra hivatottak, használata után a hidratáló krémet akár el is hagyhatod. Helyette a maszk levétele után tiszta kézzel masszírozd be az arcodon maradó krémet.

6. A maszkok hatása azonnal érezhető, hatóanyagaikat azonban nem tárolja hosszan a bőr, így akár napi szinten is alkalmazhatsz sima hidratáló fátyolmaszkot pláne, ha extrán vízhiányos bőröd van. Alapesetben a heti 2-3 alkalom, mint kiegészítő bőrápolás egyébként tökéletesen elegendő.

sheetmask1

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

  • nikimanó

    🙂 és +1: a gyerek, a férj és esetleg a macska is sikítva fog menekülni 🙂 többször előfordult!

    • sassygirl

      igen! és tényleg 😀 engem csak egyszer látott eddig maszkban a kisasszony, de szegény teljesen össze volt zavarodva, hogy mi történt anya fejével 😀 azt hitte bibis 🙂