Krémmánia magazin

Időutazás: 10 sztár a kontúrozás elterjedése előtt és után

Ha belegondolunk, a sminkelés manapság annyi lépésből, a színek oly precíz felhelyezéséből áll, hogy komplexitásban egy felnőtt színezővel simán felveszi a versenyt. Amióta pedig széles körben népszerűvé vált a kontúrozás, még inkább érezhetjük magunkat élő rajzvászonnak.

Nem volt azonban ez mindig így. A ’90-es években még a szépen rétegezett alapozó és egy kis pirosító elég volt hozzá, hogy sminkünket tökéletesnek érezzük. Aztán jött a Kardashian család és teljesen megváltoztatta a sminkelési szokásokat.

konturozas

Tisztára mint egy domborzati térkép úgy nézünk ki, ahogy az alap bőrszínnél világosabb árnyalatú highlighterrel kiemeljük, egy sötétebbel pedig árnyaljuk, kontúrozzuk a szükséges területeket. Még szerencse, hogy a végén jól össze kell őket dolgozni.

Érdemes megnézni, hogy cirka húsz évvel ezelőtt mennyire eltérő volt a sztárok sminkelési szokása, és ez nem csak az aktuális színhasználatnak volt köszönhető. Nem volt még highlighter és kontúr paletta, amivel optikailag keskenyebbé, hosszúkássá vagy épp szélesebbé és kerekebbé tudták formálni arcuk egyes részleteit.

Jennifer Lopez

jlo1jlo2
< >

Mariah  Carey

mariahc1mariahc2
< >

Tyra Banks

Tyra Banks1Tyra Banks2
< >

Salma Hayek

Salma Hayek1Salma Hayek2
< >

 

Kate Moss

katemoss1katemoss2
< >

Lil’ Kim

lilkim1lilkim2
< >

Gwen Stefani

Gwen Stefani1Gwen Stefani2
< >

Christina Aguilera

Christina Aguilera1Christina Aguilera2
< >

Britney Spears

Britney Spears1Britney Spears2
< >

Brandy

brandy1brandy2
< >

Forrás: Bustle

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés