Krémmánia magazin

Megjelent a Fragrantica éves illatos toplistája

Az online parfüm enciklopédia nyilvánosságra hozta, melyek voltak az idei év legnépszerűbb parfümújdonságai. Listájuk női és férfi illatokat is tartalmaz, továbbá a mindkét nem számára készült parfümök legjobbjait is kihirdették. A ranglisták kialakításánál olvasóik és a szerkesztők véleményét vették figyelembe, amely alapján

a 2016 Legjobb Női Parfüm díját

Thierry Mugler Angel Muse

parfümje nyerte el.

angel-muses-300-300

Az illat a KM-en is nagyon jó értékeléssel szerepel, 4,6-os átlagos pontszáma bőven a tesztelésre érdemes parfümök közé állítja. Véleményezői alapvetően őszi-téli illatnak tartják az 1992-ben megjelent Angel gourmand parfüm idei kistestvérét. A parfüm fejjegye a grépfrút és a pink bors, szívjegye a mogyoró, a tejszínhab és a rózsa, míg alapjegye a vetiver és a pacsuli.

Érdekesség, hogy a parfüm arcának Georgia May Jaggert kérték fel, akinek édesanyja Jerry Hall volt az Angel parfüm arca.

Második helyre került a

Dior Poison Girl

parfümje.

diorpoison

A 2016 januárjában megjelent illat az előzőnél már megosztóbb véleményeket kapott nálunk,  3,61-es átlagos pontszámon áll jelenleg – de egy parfüm esetén érdemes óvatosan kezelni ezeket értékeket, hiszen meglehetősen szubjektív, ki milyen illatot visel szívesen. A parfümöt a márka a fiatal korosztálynak szánta, a klasszikus Poison üvegcse ezúttal pink ruhát kapott. A fejjegye a keserű narancs és a citrom, szívjegye a damaszkuszi és grasse-i rózsa valamint a narancsvirág, alapjegye pedig a következő hét illatból tevődik össze: tonkabab, szantálfa, vanília, mandula, tolu balzsam, cashmeran és vaníliavirág.

Harmadik helyen végzett

Narciso Rodriguez Narciso Poudree

illata, egy hellyel megelőzve a Chanel N°5 L’eau parfümjét.

narciso-rodriguez-narciso-poudree1s-300-300

A KM vélemények alapján átlagos pontszáma 3,85 a minimalista csomagolású idei illatújdonságnak. Az üvegcse színe jól utal a parfüm púderes jellegére, aminek szívjegyét a pézsma határozza meg. Emellett a fejjegyben megtalálhatjuk a bolgár rózsa, a jázmin és a narancsvirág illatát, míg az alapjegy: vetiver, cédrus, kumarin és pacsuli.

Az illat arca Raquel Zimmermann brazil modell.

Nemrég mutattuk be az idei év legjeit mi is a Krémmánia Blog oldalán, ahol természetesen a női parfümök toplistásai is szerepeltek. Az illatújdonságok esetén kevés az átfedés a Fragrantica listájával, mindössze a Chanel N°5 L’eau parfüm szerepel mindkettőn – nálunk második helyen. A Krémmánia tagjainak a fentiek helyett jobban bejött Carolina Herrera Good Girl EDP illata, és a Lancôme legújabb LVEB flankere, a La Vie Est Belle L’eau De Toilette Florale is.

A férfi parfümök toplistáján idén édeskés, őszi-téli illatok végeztek.

Első helyre került:

Giorgio Armani Armani Code Profumo

armani-code-profumos-300-300

A márka orientális, fűszeres illatújdonsága a kevéske KM-es vélemény alapján telitalálat, színötös bizonyítvánnyal zárja az idei évet. Fejjegye a zöld mandarin, a zöld alma és a kardamom, szívjegyét a narancsvirág, a levendula és a szerecsendió alkotja, míg alapjegye tonkabab, ámbra és bőr illatokból áll össze.

Második helyen áll

Thierry Mugler A*Men Pure Tonka

illata.

thierry-mugler-a-men-pure-tonkas-300-300

Aromás, édeskés, fűszeres illatkompozícióról van szó, ami az 1996-ban megjelent A*Men parfümjének egy idei, limitált kiadású változata. Jacques Huclier parfümőr által összeállított illat fejjegye és szívjegye egyaránt egy-egy illatból áll, előbbi a menta, utóbbi a levendula. Alapjegye ennél már összetettebb, tonkabab, kakaó, pacsuli, kávé, vanília és édesgyökér is megtalálható benne.

Harmadik helyre került a

Valentino Uomo Intense

parfüm Valentinotól.

valentino-uomo-intense1s9-300-300

Két évvel az Uomo után máris itt a megreformált változat, az Intense, ami jóval karizmatikusabb, mint névadó elődje. A parfüm arca Louis Garrel francia színész, az üvegcse ugyanazt a designt kapta, mint az Uomo, csak színben sötétebb árnyalatút. A parfüm fejjegye muskotályzsálya olaj és mandarin, szívjegye írisz és tonkabab, alapjegye pedig fekete bőr és vanília.

 

Férfiak és nők által egyaránt viselhető, csúnya nevükön unisex illatok kategóriájában is hirdettek győztest, ami nem más, mint a

 Hermés Eau de Rhubarbe Ecarlate

illata lett.

hermes-eau-de-rhubarbe-ecarlates9-300-300

Nálunk még véleményezés nélküli a Hermés parfümje, amelyet Christine Nagel parfümőr alkotott meg. Illatjegyeit nézve egészen egyszerű illatkompozícióról van szó, amelynek fejjegye a parfüm megnevezésében is szereplő rebarbara, szívjegye a piros bogyós gyümölcsök, alapjegye pedig a fehér pézsma. Illatát a Fragrantica oldalának felhasználói lágynak ítélték meg és sajnos nem hosszan tartónak.

Második helyre került a

Calvin Klein Ck2 EDT

ck2-edts-300-300

Inkább tavaszias nyárias illatnak felel meg a Calvin Klein újdonsága, ami az eredeti, 1994-es CK illatnak a bő húsz évvel későbbi folytatása. A márka szándéka szerint a millenniumi generáció tagjainak szánja fás-friss illatú parfümjét. A fejjegyet wasabi, mandarin, ibolya levél és körte alkotják, szívjegye orris gyökér, a kavicsok, rózsa, pünkösdi rózsa és hedione illatokból épül fel, végül alapjegyében vetiver, szantálfa, tömjén és fehér pézsma vannak.

A dobogó harmadik fokán végzett

Tom Ford Soleil Blanc

parfümje.

tom-ford-soleil-blancs-300-300

Szintén egy nyárias illatról van szó, ez esetben virágos jelleggel. A KM-en 4-es átlagos értékelésű parfüm fejjegyét a kardamom, a bergamot, a pink bors és a pisztácia alkotják. Szívjegye jázmin, tubarózsa és ylang-ylang illatokból áll, míg alapjegye ámbra, tonkabab, benzoé és kókusz alkotják. A legtöbb Fragrantica olvasó szerint mind közül a kókusz és az ylang-ylang illatjegyek a legdominánsabbak a parfümben és jó hír, hogy a tapasztalataik alapján extra tartós illatról van szó.

egy hellyneMentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés