Krémmánia magazin

Pont, pont, pont – ennyi elég is a divatos manikűrhöz

A pöttyözött körömdíszítés szerencsére nem csak dalmata designban létezik, van annál sokkal kifinomultabb stílus is, amit ráadásul elkészíteni is jóval egyszerűbb. Lényege, hogy elég egy picurka pontocskát tenni a körmeinkre, sőt, még csak nem is kell mindre rakni, ha nem akarunk. Pöttyinthetünk csak a gyűrűs ujjunkra is az alapszíntől eltérő árnyalatú lakkból. Vagy a mutató ujjunk körmére. Szabad a választás.

A tavaszi-nyári divatbemutatók közül Jeremy Scott lányain láthattunk ebben a stílusban manikat, amiket az OPI körmösei készítettek:

A menő manikra a pöttyöket állítólag a ceruzák végén található radírral vitték fel, ha pedig ez így van, az remek hír: nekünk sem kell feleslegesen plusz dekoráló eszközre pénzt áldozni.

Ha kisebb célszerszámot választunk a mintákhoz, még letisztultabb eredményt kaphatunk. Ilyen minimál manikűrökhöz a pöttyöket felvihetitek hullámcsattal vagy egy fültisztító pálcika végével is.

pottymani2pottymani5pottymani3pottymani4pottymani1pottymani6
< >

Ha egy pötty nem pötty, duplázz rá! Anélkül, hogy az egész körmödet telepingálnád, még nagyon csini dekorációkat készíthetsz 2-3 jól elrendezett pontocska segítségével.

pottyosmani6pottyosmani5pottyosmani4pottyosmani3pottyosmani2pottyosmani1
< >

Némi kézügyességet igénylő mintákhoz lehet variálni a dolgot úgy is, hogy nem minden körömre kerülnek pontok, hanem némelyikre más geometriai formát, vonalkákat húzol. Itt azonban tényleg fontos, hogy tűéles határok legyenek, hiszen attól szép ez a mintázat, ha a vonalak vékonyak, az alakzatok jól formázottak.

pottym5pottym1pottym4pottym2pottym3pottym6
< >

Fotók: pinterest