Krémmánia magazin

Így sminkelj 2019 színével, a korallal

Sminkelési szempontokból igazán csinos színt választott a Pantone Intézet a 2019-es év színének, a korallvörös árnyalat gyanítjuk, hogy nagyobb figyelmet fog kapni a sminkpalettákban. A pirosítók és arcsmink paletták eddig is alapárnyalatként kezelték a korallt, de szemsminkeket és persze rúzsokat, körömlakkokat is könnyedén találhatunk ebben a színben.

Fotó: Pantone Intézet

A korall színű sminkek ráadásul abszolút hordhatóak, sötétebb és világosabb bőrűek egyaránt találhatnak megfelelő árnyalatot belőle, amitől például egy szemsmink sem lesz olyan, mintha az illető kisírta volna a szemét, de az arcárnyalók és rúzsok is roppant csinosak tudnak lenni.

makebysaraasagiri_yumemakeupsid_meung.esoapbrows
< >
Fotó: instagram/asagiri_yume

Ha megtetszettek a korall sminkek, már most egy csomó szuper dekorkozmetikumot találhatsz ebből az árnyalatból, közülük mutatunk be néhány kipróbálásra érdemeset.

Szemfestékek

 

Ha nem vágyunk egy komplett palettára, az Essence My Must Haves Mono Szemhéjpúderei között is találhatunk jó áron korall szemhéjpúdert, az enyhén csillogó árnyalat visszafogott, nappali sminkhez lehet jó választás – persze attól függ, milyen színekkel kombináljuk.

Ha jobban belevetnénk magunkat a korallos árnyalatokba, a Pupa Palette Pupart színösszeállításai között is találhatunk a témába vágót, amelyben a színek remekül összehangolva követik egymást és gyanús, hogy a világosabb árnyalatokat akár arcárnyalóként is bevethetjük.

A korall a szinte tökéletesnek ítélt, 4,97-es értékelésű Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance szemfestékpalettában is megtalálható, amiben naracsos-bronzos társakat kapott. Tökéletes, meleg színek, remek pigmentáltság és azt írtátok, minden stílushoz, alkalomhoz lehet vele megfelelően erős vagy épp visszafogott sminket készíteni.

Rúzsok

A MAC Versicolour Stain ajaktintája eddig még kevéske értékelést kapott nálunk, azok azonban egészen jók. Szépek az elérhető színek, könnyű felvinni és megfelelő fedést ad, igaz ez sem betonozza magát az ajkakhoz, étkezés után érdemes újrarakni, ellenben egyenletesen, vállalható módon kopik.

Az Alverde Color & Care Ajakrúzs a Krémmániás vélemények alapján nagyon szépen teljesíti, 4,44-es értékelésével itt a helye, főleg, hogy esetében is kapható korall színű árnyalat. Vegán termék, ami árban kedvező, tartósságát és pigmentáltságát tekintve átlagos, igazi hétköznapi felkapós darab.

A Sisley Phyto Lip Twist Tinted Balm is elérhető korall árnyalatban, képességeivel pedig kipróbálói elégedettek voltak, olyanokat írtatok a színezett ajakbalzsamról, mint hogy praktikus, ápolja az ajkakat és a színek is nagyon szépen mutatnak az ajkakon.

Arcárnyalók

A Zoeva Coral Spectrum Blush Palette korall a javából, mind a négy szín annak valamilyen árnyalata, az eddigi visszajelzések alapján pedig tökéletes példány kategóriájában. Gyönyörűen pigmentált, így egész kevéske is elég belőle, jól eltaláltak az árnyalatok és tartós is.

A Marionnaud újdonsága a My Pretty Pirosító, amelyből Pop Coral néven találjuk meg a korallos változatot. A púder állagú pirosító finoman csillogó finisű, kiszerelése a mono pirosítóktól megszokott nagy méretű, doboza átlátszó.

A Rimmel Kate Moss Sculpting Paletta egy highlighter, egy arckontúr és egy pirosító triója, amelyekből megtaláljuk a Coral Glow árnyalatot is. Drogériás szinten remek kis palettáról van szó, amelyet sokan dicsértetek praktikussága, minőségi kiszerelése és a színek tekintetében is, bár ez utóbbiakról volt, aki azt, írta lehetnének pigmentáltabbak is.

Körömlakkok

Naná, hogy körömlakkokat is találunk korall színben, például a L’Oreal Paris Color Riche Le Vernis à l’Huile Körömlakkot, ami szépen terül, egy rétegben is már szép színt ad és ár-érték arányban megfelelőnek ítéltetett. Az Avon True Pro+ Körömlakkjai is nagyon népszerűek a Krémmánián, ami sokatoknál napokig bírja anélkül, hogy lepattogna és a színei szépek, élénkek. Az Isadora Wonder Nail Körömlakk is szép értékelések sorával büszkélkedhet, nagyon jó az állaga, ideális méretű az ecsetje és a színei is nagyon szépek, szerintünk ez a korallos árnyalat is.