Krémmánia magazin

A The Body Shop beszünteti a törlőkendők gyártását

Mint tudjuk, a sminklemosó, arctisztító és ilyen-olyan nedves törlőkendők meglehetősen környezetszennyező termékeknek számítanak, ezért – talán – szép lassan a műanyag fültisztító pálcikák sorsára jutnak és kikopnak a forgalomból. Hogy ehhez az utópisztikus jövőképhez kicsit közelebb kerüljünk, a The Body Shop úgy döntött, beszünteti a törlőkendők gyártását és az érintett termékeit kivezeti a piacokról.

A The Body Shop 2019 októberétől fokozatosan, minden piacról kivezeti az általa gyártott törlőkendőket.

Elsőként Angliából kopnak ki a kendők, ott idén októberben kezdődik az akció, majd kiterjesztik az összes többi üzletükre is, szerte a világban. A döntést vélhetően az is ösztönözhette, hogy a szigetországban már múlt évben napirendre került a téma: a feleslegesnek és helyettesíthetőnek ítélhető műanyag termékek kivonására indított 25 éves akcióterv részeként a törlőkendők forgalmazását is betiltanák. Azok ugyanis óriási problémákat okoznak a csatornahálózatban, nem beszélve környezetkárosító mivoltukról.

A The Body Shop lépése tehát mindenképp dicséretes tett, csak remélhetjük, hogy a versenytársak is idővel hasonló döntést hoznak majd és megfelelő talternatívákat ajánlanak fel a nedves törlőkendők helyettesítésére.