Krémmánia magazin

Így varázsolj hosszú hajat magadnak póthaj nélkül

Hosszú hajból rövidebbet vágatni pillanatok kérdése. De mit tehetsz, ha már nem bírod kivárni, míg megnő a sörényed?

hosszuhaj

A hajhosszabbítás kézenfekvő megoldás lehet, azonban sajnos nem olcsó mulatság, elkészítése, kezelése pedig roppant időigényes is. Van azonban a tarsolyunkban négy olyan trükk, amikkel optikailag sokat dobhatsz a frizurádon míg mantráid beérnek és valóban szép hosszú lesz a hajad.

1. Rétegezz

longbobreteg

Ha szükségét érzed egy kis kiigazításnak, ne azt kérd a fodrászodtól, hogy picikét vágjon a végéből, hanem azt, hogy rétegesen vágja a hajadat. A tincsenkénti különböző hosszúságú frizurával nem csak dúsabb, tömörebb lesz a frizurád, de a határozott hosszúságú hajvégek elkerülésével hosszabbnak is fog hatni az eredmény.

2. Válassz okosan

centerpart

A megfelelő vágás mellett arra is figyelj, hol választod el a hajadat. Míg az oldalsó választék optikailag inkább szélesít, a középső nyújt. Egyszerű trükk, kicsi módosítás, az eredmény mégis látványos, így mindenképp érdemes egy próbát tenni vele.

3. Egyenesíts

alexa-chung-hair-secrets

Pofonegyszerű megoldás göndör hajúaknak a hajhosszabbításra, ha kiegyenesítik frizurájukat. Na nem kell egyből 220°C-os hajvasalóval a tincsek életére törni, elég lehet az is, ha hajszárításkor körkefe segítségével jól kiszárítod a hajadat. Ezzel annak volumenét, rugalmasságát is megkíméled. A tökéletes tartásért persze nem árt, ha a beszárításhoz némi hajegyenesítő krémet is használsz.

4. Copf hack

Félhosszú hajból bizony bajos szép copfot kötni, de erre is van megoldás. Az egyszerű lófarkas megoldás helyett első körben csak hajad felső részét kösd össze. A többi, alsó hajtömeget kösd meg pont alatta külön copfba úgy, hogy a felső rész szépen rásimuljon. Eredményül dúsabb hatású, hosszabbnak tűnő copfot kapsz.

Az eredeti cikket  itt olvashatjátok el.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés