Krémmánia magazin

A legnagyobb hiba amit elkövethetsz, ha vasalod a hajadat

Neked is szokott néha egy kevés gőz felszállni, mikor vasalod a hajadat? Ha igen, akkor vigyázz! Minden másodperc, amit ilyenkor tincseid a 220°C-ban töltenek, roncsolják hajad szerkezetét.

hajegyenesito

 

Hajmosás után ugyanis, ha nem szárítod meg teljesen a hajadat és úgy formázod át hajvasalóval, a kevéske nedvesség hatására gyakorlatilag egyenesre égeted hajszálaidat. Sőt, ha túl nyirkos még a hajad, akár a fejbőrödet, vagy a nyakadat is megégetheti a felszálló gőz.

Ez ellen pedig a hővédő spray-k sem fogják megvédeni frizurádat.

A megfelelő megoldás tehát, ha már a hajszárítás előtt védő réteget teszel a hajadra: ez lehet hajbalzsam, amit nem kell lemosni, spray, krém vagy bármilyen más ápolószer, ami a szárítás során védelmet nyújt a magas hőmérsékletű levegő káros hatásaitól.

Ezt követően a már teljesen száraz hajra szintén tegyél speciálisan hajvasalókhoz szánt készítményt és csak ez után állj neki a vasalásnak.

Hidd el, megéri ez a plusz pár perc időráfordítás. A hajfestés, hajformázás, nem beszélve a nyári tűző napról amúgy is meglehetősen igénybe veszi hajunkat. Ha erre még ráteszünk egy lapáttal azzal, hogy nyirkos hajunkat kezdjük a hajvasalóval készre szárítani, pár alkalmat követően elgondolkodhatunk a frizura váltáson is. Egy alapos hajvágás ugyanis elkerülhetetlen lesz.

Az eredeti cikk itt olvasható.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés