Krémmánia magazin

Sminkeld magad a csillagjegyed szerint

Születési dátumunk annyi mindenről árulkodhat, itt az ideje, hogy sminkünkhöz is inspirációt nyújtson. Ezért gondoltuk, hogy megosztjuk veletek, milyen szuper összeállítást találtunk csillagjegyekhez kapcsolódó nyári sminkekről az Allure oldalán.

Végig nézve a smink tippeket, persze bennünk is felmerült a kérdés: Vajon a valóságban is megállják helyüket a lenti állítások? Annyi mindenre figyelni kell egy jó smink elkészítésénél; passzoljon a szemünk színéhez, hajunkhoz, bőrünk színéhez, nem beszélve a ruhánkról, az alkalomról.

Mindezek mellett azonban kétségtelen, hogy hangulatunk is befolyásolhatja, hogyan festjük ki magunkat, amelyet pedig az asztrológusok szerint alapvetően meghatároz, milyen csillagjegyben születtünk.

Hogy látjátok? Nálatok betaláltak a lenti megállapítások?

Bak (December 22 – Január 20)

bak

A Bak jegy szülöttei kedvelik az egyszerű dolgokat, gyakorlatias, teljesítményorientált típusukhoz ezek illenek leginkább. Sminkek terén is a jól bevált, klasszikus színekhez és stílusokhoz vonzódnak. Elsősorban olyan sminkeket szeretnek elkészíteni maguknak, amelyeket akár egész nap is hordhatnak: munkahelyen majd egy esti partin egyaránt. A napközbeni visszafogott csillogásról a minta smink esetében a szemek gondoskodnak. A fénylő barnás árnyalatokkal játszó szemhéjárnyalás azonban egy esti összejövetelre is megfelelő lehet, pláne, ha az ajkakra egy erősebb árnyalat kerül, ilyen lehet egy gazdag, borvörös színű rúzs.

bak2

 

Vízöntő (Január 21 – Február 19)

vizonto

Jó, ha a Vízöntők szabadságvágyát sminkük is kifejezi – még a végén korlátozva éreznék magukat. Szeretik az extravagáns dolgokat, az újdonságokat, mindent, ami a megszokottól kicsit is eltérő. Jól passzolhat így énjükhöz egy erős árnyalattal dolgozó smink, mint a modellen látható kobalt kék szemkihúzóval megrajzolt szemhéj smink, némi neon zölddel kombinálva a belső szemhéjzugnál. A pontot az i-re pedig az erős vonalvezetésű, feketével meghúzott cicaszemek teszik fel.

vizonto2

Halak (Február 20 – Március 20)

halak

A Halak szeretnek képzeletük szárnyán szállni, álmodozni. Mázli, hogy szerencsés típusok, hiszen a képzelet játékai néha vakvágányra sodorhatják őket, amit nehezen viselnek. Mesebeli világukhoz jól illenek a fényes, csillogó, szikrázó árnyalatok, amiktől igazi sellőlányoknak érezhetik magukat. A sminkek esetén is érdemes ezekkel operálni, jó barátjuk lehet egy jól pigmentált highlighter.

halak2

 

Kos (Március 21 – Április 20)

kos

Kemény akaratú, független természetükhöz mi más illene jobban, mint a vörös rúzs? Nyerő párosítás, pláne egy most divatos, matt színűt választva. A bársonyos hatáshoz a modellnél nagyon finom szemcséjű pigment port dolgoztak az ajkakba a rúzs fölé plusz rétegként.
A vörös árnyalatok azonban máshol is jelentkezhetnek esetükben: A Kos jegyűek könnyen kipirulhatnak, így érdemes odafigyelniük rá, hogy megfelelő alapozót és púdert használjanak, amelyek megfelelő fedést biztosítanak.

kos2

 

Bika (Április 21 – Május 21)

bika

A csillagjegy szülötteihez közel állnak a föld színek, a természet színei. Nem is csoda, hiszen igazi föld jegyről van szó. Szeretik a természetes de egyben érzéki megjelenést. Mindehhez egy barna és zöld árnyalatokkal dolgozó szem smink tökéletes megjelenést biztosíthat. Az ajkak esetén sem illenek hozzá az erős vörös vagy fukszia árnyalatok, helyettük inkább nude színeket vagy egyszerűen egy kis szájfényt használjanak.

bika2

 

Ikrek (Május 22 – Június 22)

ikrek

Az Ikrek csajok nyári jó barátja a sárga. Érdeklődő, vibráló természetükből fakadóan illenek hozzájuk az élénk színek, akár a colour block összeállítások. Kísérletező kedvükhöz remekül passzol a nap színe, amelyhez bátran választhatnak párként olyan élénk színeket is, mint a modellen látható cseresznyepiros rúzs. Az extrán csillogó textúrával garantált a remek összhatás.

ikrek2

 

Rák (Június 22 – Július 22)

rak

A Rákok vonzódnak a fénylő, metálos árnyalatokhoz, főként az ezüstöt kedvelik. Érthető is, hiszen a Hold járása hatással van kedélyállapotukra, erős a belső kapcsolódásuk a Holdhoz. Az ebből kiinduló smink tipp erőteljes szemhéjárnyalással operál, amelyet igaz, hogy mi maximum buliba tudnánk elképzelni egy tökéletesre alakított szemöldök társaságában. A natúr árnyalatú rúzs szinte kötelező az ilyen szemhangsúlyos sminkhez, ez esetben a színt teljesen a modell bőrének színéhez igazították.

rak2

 

Oroszlán (Július 23 – Augusztus 23)

oroszlan

Az Oroszlánok jellemzően excentrikus, megbecsülésre és elismerésre vágyó típusok, néha kevéske színpadiassággal. Szeretik a luxust, a csillogást így a metálos árnyalatok közel állhatnak hozzájuk is. Mindezek alapján akár egy full arany sminket is örömmel bevállalnak, hiszen a figyelem általa is garantált.

oroszlan2

 

Szűz (Augusztus 24 – Szeptember 23)

szuz

A csillagjegy szülötteire jellemző a praktikus, gyakorlatias, alapos gondolkodásmód. Nem rohannak ész nélkül a falnak, inkább aprólékosan átgondolják a dolgokat – vonatkozik ez a sminkükre is. Náluk aztán nem fordulhat elő, hogy csak úgy összedobnak valamit egy szemceruza és egy kis alapozó segítségével. Sminkük esetén nem jellemző rájuk a kísérletezgető kedv, ha kitalálták számukra mi a tökéletes, szívesen kitartanak mellette. A természetes árnyalatok, a föld színek jól állnak nekik. Egy minimál, natúr smink alapfeltétele azonban a hibátlan arcbőr, így az alapozásra, árnyékolására érdemes odafigyelni.

szuz2

Mérleg (Szeptember 24 – Október 23)

merleg

A Mérlegeknek időnként szükségük van a változásra de fontos, hogy az ne járjon nagy kilengésekkel, a harmónia megmaradjon a mindennapokban. A színek esetén imádják a rózsaszínt és a babakéket, amelyek jól kiegészítik egymást – még akkor is, ha szemsminkhez használjuk őket, ráadásul egyszerre. Azért azt mindenképp javasoljuk, hogy az érintettek keressék meg a hozzájuk leginkább illő szemhéjfesték árnyalatokat, különben a harmónia könnyen a babarózsaszín eredmény áldozatául eshet.

merleg2

Skorpió (Október 24 – November 22)

skorpio

A Skorpió igazi femme fatale, akinek a hangsúlyos, feketére árnyalt szemek a védjegyei. Jó ha kéznél van a fekete szemceruza vagy tus, egy szempillaspirál és némi éjsötét szemhéjárnyaló, hogy megfelelően drámai legyen a végeredmény. A füstös, szexi szemsminkhez elegendő nude árnyalatú rúzst feltenni, máskülönben sok lesz a jóból.

skorpio2

Nyilas (November 23 – December 21)

nyilas

Optimista alaptermészetükhöz hozzátartoznak a túlzások, nem mondhatnánk, hogy szende nebáncsvirágokról lenne szó. Önkifejezési hajlamukhoz jól illenek a szokatlan formák és feltűnő színek, mindez segítségükre lehet érzéseik, gondolataik felszínre juttatásában is. Jól illik hozzájuk például egy negatív tér szem smink a maga különleges vonalvezetésével és akár egy szupermatt, fuksziaszín rúzs kiegészítésként.

nyilas2

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés