Krémmánia magazin

Mit NE tegyél, ha leégtél és hámlani kezd a bőröd?

Először is, ne ess kétségbe. Másodszor, ne kövesd el a leggyakoribb merényleteket bőröd ellen, amikből egyet szinte mindenki kényszeresen meg tesz. Hogy mik is ezek? Lássuk szép sorban:

1. NE húzd le a hámló bőrt!

Nem vagyunk kígyók, nem természetes a bőr ilyen fokú foszlása, így semmiképp se tetézd a baj azzal, hogy a kunkorodó bőrvégeket húzkodod. Az így eltávolított hámréteg alatt ugyanis még nem készült fel a bőr megfelelően a külső hatásokra, sokkal érzékenyebb, így a fertőzések ellen is védtelenebb testünk ezen része. Ha mindenképp zavarnak a kiálló bőrdarabkák, óvatosan távolítsd el őket egy olló segítségével.

2. Ne vakarózz!

Tudjuk, tudjuk, nagyon kellemetlen érzés a feszülő bőr, de próbálj megálljt parancsolni a késztetésnek és ne vakargasd a hámló bőrödet. A viszkető érzést több házi praktika is enyhítheti, de jó ha tudod, hogy magát a napégést nem gyógyítják, csak a kellemetlen tünetet enyhítik. Ilyen lehet például enyhébb leégés esetén a jegelés (csak ne vidd túlzásba, nehogy egy kis fagyási sérülést is összeszedj), vagy a hideg tejes borogatás. Ez utóbbi nem csak hűsít, de a zsírtartalma jót tehet a száraz, feszülő bőrnek.

3. A hámlás nem azonos a hámlasztással!

Az első két pont elolvasása után már egyértelmű is lehet, de azért leírjuk: még véletlenül se, soha, semmilyen körülmények között NE állj neki semmilyen szerrel hámlasztani a napégés miatt hámló bőrt. Csak, hogy kicsit gyorsabban ledobd a felesleget. Egy lépésben sikerülne irritálnod és fertőzésnek kitenned bőrödet, amire akár néhány heget is szerezhetnél bónuszként.

napeges

Van persze jó pár dolog, amivel segítheted a gyógyulási folyamatot – persze amellett, hogy megfelelő, gyógyhatású készítménnyel kezelgeted a bőröd. Az egyik legfontosabb a hidratálás. Nem győzi mindenki hangsúlyozni, milyen fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel szervezetünk számára. Bőrünk is hálás lesz minden korty vízért, hiszen egy egészséges bőrszerkezet számára a regenerálódási folyamat is kisebb terhet jelent.

Emellett az aloe vera készítmények, vagy akár maga a növény belső, kocsonyás része is áldásos hatású lehet az égett, hámló bőrre. Sejtregeneráló, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatása kiemelkedő.

bigbangt

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés