Krémmánia magazin

Ez előtt a tükör előtt tényleg órákat fogunk ülni

Több világcég is dolgozik okostükrök fejlesztésén, de úgy tűnik egy start up jócskán beelőzött. A Perseusnál ugyanis már előrendelhető az a készülék, amit számos hasznos, a mindennapokat segítő applikációval láttak el.

Perseus_03

Mondhatnánk úgy is, ötvözték a tabletek főbb funkcióit a tükrök… nos, egyetlen funkciójával, hogy lássuk benne magunkat.

Várhatóan jövő év áprilisában kapják kézhez a vásárlók az első tükröket, amiket előrendeléssel 369 dollárért, azaz kb 102.000 forintért Magyarországra is kiszállítanak. Ebben benne van a 120 dollárnyi szállítási költség is. A várható bolti ár 449 dollár, azaz kb 125.000 forint lesz.

De mégis, mit kapunk ennyi pénzért, ami megérheti az árát? A csinos kütyüre – aminek keretét hálószobánk vagy a fürdő berendezéséhez illeszkedően választhatunk ki -, telepíthetőek időjárás, közlekedés figyelő applikációk, természetesen óra, ébresztőóra, de hírcsatorna appok is. Elérhető a Youtube, így a smink- vagy frizuravideók egyből a tükörre vetítve segíthetik a készülődést, a pasik pedig streamelhetik a különféle meccseket.

perseus4

A HD kamerával kapcsolatban persze több platformon firtatták a biztonsági szempontokat, hogy mennyire szerencsés vagy sem jó felbontású kamerát elhelyezni a hálószobában, fürdőben. A fejlesztők azonban igyekeznek óvni privát szféránkat: a kamera előtt eltolható kis retesz található, amivel bármikor lezárhatjuk, két oldalára pedig lámpasort építettek be, ami jelzi, ha a készülék kamerája bekapcsolt állapotban van.

A hangfelismerő program segítségével még a kezünket sem kell használni a legtöbb funkcióhoz, így a szelfikirálynők a tökéletes játszópajtást is megtalálhatják személyében. A képfelvételi lehetőségeknek köszönhetően készíthetünk magunkról 360 fokos, teljes alakos képeket is, így bármilyen outfitben láthatjuk magunkat, ami randi előtt igazán hasznos lehet. Az okostükröt páramentesítő réteggel is ellátták, így a fürdőben is használható, a hozzá csomagolt alkatrészekkel pedig feltehetjük a falra, de külön spéci állványt is vásárolhatunk hozzá.

perseus5

Bár több technikai adat is fellelhető már róla, arról nem találunk információt, mekkora belső memóriával lesz felszerelve a tükör, illetve bővíthető-e – ez pedig a telepíthető alkalmazások száma, a tárolható fotók, adatok szempontjából egyáltalán nem mellékes szempont.

A start up cég egyébként már most számos további fejlesztésen dolgozik, amivel még vonzóbbá kívánják tenni az okostükröt. Biztosítani akarják például külső fejlesztők felé is a lehetőséget, hogy saját, letölthető alkalmazásokat fejleszthessenek a készülékre. De az online vásárlás irányába is elkötelezettek: QR kód olvasóval is el akarják látni, valamint az Amazon Dash gombjához hasonló funkcióval, aminek segítségével egy gombnyomással megrendelhetjük fogyóban lévő alapozónkat vagy bármilyen más terméket.

Mentés

Mentés