Krémmánia magazin

Nedves hajjal aludni tudni kell

Íme néhány tipp, amik segítségével elkerülheted, hogy csapzott sörénnyel ébredj. Az esti hajmosás rákfenéje, hogy mire a hajszárításhoz érsz álmos leszel és nagy eséllyel  inkább rábízod frizurád a természetre – majd megszárad reggelig. Az elmélet jó, a gyakorlatban azonban van néhány apróság, amikre ha két ásítás között figyelsz, nem fog kellemetlen meglepetés érni ébredést követően.

francia1

1. Nyirkos legyen, ne vizes

Törölközőszáraz hajjal ne feküdj le aludni – csalóka egy szó tudjuk, de igazából ilyenkor még tök vizes a hajad, ami a fülledt nyári éjszakákat kivéve sanszos, hogy nem szárad meg rendesen reggelig. Pláne nem most az ősz derekán, így reggel úgysem spórolod meg a hajszárítást, frizurád pedig kritikus távolságra juthat a  szexi kócos jelzőtől.

2. Szatént a hajnak

A francia nők  híresek róla, hogy különösebb erőlködés nélkül is elérik, hogy megjelenésük sikkes és elegáns legyen. Hétköznapi frizuráik elkészítését sem pörgetik túl, így állítólag rendszeresen nyirkos hajjal fekszenek le aludni, majd másnap – mégis – insta-vadító “épp most keltem” frizurával reppennek be a munkahelyre. Apró trükk a tarsolyukba, hogy párnájukra szatén huzatot húznak, aminek felülete sokkal síkosabb, így a hajuk kevésbé kócolódik, szabadabban mozog. Elég csak felcsapni fejünk fölé a párnára loboncunkat, tincseink majd szépen kényelembe helyezik magukat rajta.

szaten

3. Giga hajgumi / Zokni

Ha nem akarod elfeküdni a hajadat és egy kis hullám se zavarná a kedélyedet, érdemes éjszakára feltekerni kontyba a fejed tetejére a hajadat és egy jó vastag  hajgumival rögzíteni azt. Ha nincs kéznél egy jó kis retro hajgumi, megteszi ha egy öreg zoknidat feláldozod és lábfej részétől megszabadítva a szárát használod fel hajad rögzítésére.

hajgumi

4. Konty és fonat

Ha biztosra akarsz menni, hogy reggelre csodásan laza hullámok lesznek hajadban, előre hajtott fejjel szárítsd majdnem szárazra, majd csinálj négy kisebb kontyot. Négy (vagy több) részre osztva sokkal szebb hullámok lesznek, mintha egyetlen kontyocska készülne. Másik megoldás, ha inkább 3-4 fonatba rendezed a hajad, szépen elölről hátrafelé.  Ez már igényel ugyan némi kézügyességet (plusz kérdés, fáradtan kinek mennyi kedve van velük szöszölni), de az eredményt tekintve ez is nyerő lehet.

francia2

Forrás: Byrdie

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés