Krémmánia magazin

Folyékony szexepil – TOP5 folyékony rúzs

Íme az imádat tárgya ötször, ráadásul matt kivitelben! Ezúttal a rúzsok applikátoros változatát vettük górcső alá, kíváncsiak voltunk, melyik márkák, melyik típusok hódították meg a legtöbb női szívet. Mivel a matt hatású rúzsok mostanság egyértelműen a népszerűségi listák élén állnak, kutakodásunkat ebbe az irányba tereltük.

topmattruzsok

A matt rúzsokkal szemben vízválasztó, hogy mennyire szárítja ajkainkat. Olyan, ami egyáltalán, senkinek sem szárít, talán nincs is. Jó hír azonban, hogy ennek a kritériumnak többé-kevésbé megfeleltek legjeink, de kétségtelen, hogy a visszajelzések alapján nem árt még esetükben sem egy kis színtelen ajakápoló.

Hasonlóan lényeges szempont, hogy mennyire tartós az adott rúzs. Ezen a téren határozottan öt csillagos a mezőny, még akkor is, ha a jól csengő 24 órás fedést bizony egyik sem biztosítja. Igaz véleményezőink egyike sem számolt be mozdulatlanul, étlen-szomjan eltöltött napról, amit kedvenc rúzsával dobott fel, így ki tudja, mire képesek.

5-4.

The Kylie Lip Kit by Kylie Jenner

kylie-lipkits-300-300

Kylie Jenner folyékony rúzsa hiába csak online kapható, mégis sikerült megszerettetnie magát a rúzsimádók magyar táborával. Aki már kipróbálta, alapvetően elégedett volt a teljesítményével, nem véletlen hát, hogy átlagosan 4,57-es értékelést kapott. A rúzshoz ráadásul egy szájkontúr ceruza is jár,ami valamelyest ellensúlyozza, hogy nem épp a pénztárcabarát kategória gyöngyszeme. Könnyen felvihető, alig szárítja az ajkakat, kellemes érzés viselni és sokáig fenn marad. A ceruza is jól pigmentált, intenzív színű. Volt azonban, aki neheztelt rá ragadós állaga miatt és a második réteg felvitele is kérdőjeles, ugyanis a kopás miatti korrigálástól túl vastag lesz – és amúgy is, ha többször átmész vele ajkaidon.

NYX Soft Matte Lip Cream

nyx-soft-matte-lip-cream-300-300

Huncutul magát színezett ajak krémnek hívja, aminek egész véletlenül épp olyan applikátora van, mint a szájfényeknek vagy folyékony rúzsoknak. Ez a kis különcség azért megbocsátható neki, könnyű állagával és gyors száradási idejével meggyőzően teljesít. Pontszáma ugyanannyi, mint a Lip Kitnek, vagyis 4,57 – árban azonban durván a negyede vetélytársának. Nagyon tartós, szépen pigmentált színekben kapható, összesen 11 különböző közül választhatunk. Hogy mennyire szárít? Úgy tűnik van, akinél rosszul teljesített ezen a téren és előhidratálással sem volt kellemes viselet, ráadásul a száraz részeket is kiemelte.

3.

Maybelline Super Stay 24 Color

maybelline-super-stay-24-color1-300-300

Pozitívuma, hogy a tubus ajakbalzsamot is rejt magában, így a szín felvitelét követően másik felével hidratálhatjuk is ajkainkat. A visszajelzések alapján a színek csodásak, felvitele egyszerű, gyorsan szárad – a balzsamot persze tanácsos használni, nehogy túlzásba essen azzal a száradással. A matt árnyalatok mellett csillogó színekben is elérhető. Átlagosan 4,6-os értékelést kapott, negatív kritikát a kopására kapott. Volt akinél szimplán “eltűnt” de másnál bizony nem nyújtott szép látványt kopott állapotában, tartóssága miatt viszont nyilván nem lehet egy kis vizes zsepivel pikk-pakk eltávolítani. Korrigálás előtt érdemes először a kopott réteget felpuhítani a balzsammal és csak utána felvinni a színt, hogy ne legyen darabos a javított összkép.

2.

Aura Absolute Matte Lip Folyékony Rúzs

aura-absolute-matte-lip-folyekony-ruzss9-300-300

A 4,75-re értékelt rúzs árát tekintve az abszolút nyertes, 1500 forint körül ugyanis már hozzájuthatunk. Többszörösen díjnyertes termékkel állunk szemben, ami a felvitelt követően kb fél perccel már matt lesz. A tapasztalatok többsége alapján nem ül bele a barázdákba, nem szárít és ha kivárjuk, míg az első réteg megszárad, még egy réteget is felvihetünk rá az intenzívebb hatás kedvéért. Állaga meglepően híg, de nem kell tőle megijedni, száradást követően szépen fed és könnyű vele dolgozni. Sajnos csak online beszerezhető.

1.

Lime Crime Velvetines

lime-crime-velvetiness-300-300

 

Szinte már tökéletes, legalábbis ha a pontszámát nézzük: 4,93. Hét színárnyalatban rendelhető online, ami nem sok, de azok legalább tényleg szépek. Ha kopik, nem jár csúnya hámlásszerű lepattogással, javítás esetén pedig nem válik vaskossá, darabossá.  Ragacsos érzet nem jár vele felvitelt követően és száradást követően sem húzódik tőle a szánk. Ehetünk, ihatunk benne, de azért nem tart örökké, még szerencse, hogy bármilyen pici táskába belefér. 5000 forintos árához képest kiszerelése ugyanis nem túl nagy, de érdemes arra gondolni, ha életünk párja megrendeli (nekünk), még simán ideér Karácsonyra.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés