Krémmánia magazin

Sminkőrület varázsütésre – Tényleg ilyen menő Harry Potter?

Harry Potter rajongói felnőttek és úgy tűnik, újra magukénak akarják a mesebeli világot. A roxforti varázslat az új könyv megjelenése mellett ezúttal a szépségipar felől is igyekszik a hatalmába keríteni minket, az érdeklődés pedig óriási. Persze nincs min csodálkoznunk, hiszen az átlag nyolcévesek a könyvsorozat első részének 1997-es megjelenése óta már felnőttek.

A csajok esetén pedig egyértelmű: sminkelnek és abszolút up-to-date információkkal a zsebükben gyakorolják a legújabb smink trendeket. Plusz fiatalok, nyitottak, érdekli őket minden ami új és más, és a marketingesek nagy szerencséjére még kellőképp befolyásolhatóak, pláne ha a szívükhöz közelálló dologról van szó. Ez esetben egy gyerekkoruk éveit át és átszövő történetről, aminek szereplőitől hemzsegtek a gyerekszobák falai, ők repkedtek a müzlis dobozokon és sanszos, hogy volt pár Hermione minden iskolás farsangon. (Igen tudjuk, a hormonszint emelkedésével egyidőben betört a Twilight-láz és ki tudja, azóta hányan őrültek meg a szürkéért, de most maradjunk Harrynél.)

Pár hete ugyanis futótűzként terjedt a hír: Harry Potter sminkkészletet terveztek! Ezt itt:

redditharrypotter

Persze aki utánaolvasott, rögtök észre vehette a turpisságot, ugyanis mindössze arról volt szó, hogy egy unatkozó photoshop-mágus a Redditen összerakott pár képet arról, hogyan nézhetne ki egy HP sminkszett. Az eredmény egyébként tényleg ötletes, ki ne szeretne toll formájú sminkecsettel ellátott, varázslat-tankönyv formájú palettát?

A költői kérdésre gyorsan megérkezett a valós válasz is, a Storybook Cosmetics bő egy hete dobta piacra a Harry Potter varázspálcákra hasonlító sminkecset szettjét. Az 5 ecsetből álló, 55 dolláros (kb 15000 forint) kollekciót mondani sem kell, villámgyorsan elkapkodták, az internet népe így most épp arra vár, mikor posztolja a cég instán, hogy újra megrendelhetőek a varázsecsetek. Pedig ez még csak az előrendelés első hulláma volt.

Egyébként még van rá esély, hogy karácsonyra ezzel lepjünk meg valakit, plusz 13,5$-ért ugyanis hozzánk is kiszállítják az ecseteket – csak legyünk résen.

Az ecsetekhez persze egy kis sminkcucc is dukál, gyorsan megérkezett arra is a legújabb válasz. Pár napja csak, hogy az Etsyn megjelent egy Harry Potter nevével fémjelzett highlighter és kontúrpaletta. A vegán, kézzel készített termék három highlightert és ugyanannyi kontúrt tartalmaz, persze csupa roxforti névvel. Egyszarvú szőr, Hedvig és Vajsör hab néven futnak a világos árnyalatok, míg a sötétek a Pulipinty, a Sárkány pikkely és a Lángnyelv whiskey nevet kapták. A hype ismét óriási lett, varázsütésre elkapkodták a 40 dolláros (kb 10000 forint) palettákat.

highlighterHP

Végül az elmúlt napok termése, hogy hasonló sorsa jutottak a gyártó szemhéjpúder palettái is. A két szett 12-12 csillogó árnyalatot tartalmaz, amik részben a varázslóiskola házairól kapták nevüket. Az egyikben a Hugrabug ház színei és magára a roxforti iskolára utaló hat szín találhatóak, míg a másik a Mardekár házhoz köthető árnyalatokat kombinálja a roxforti féltucattal. Állítólag készülni fog Griffendéles és Hollóhátas paletta is.

szemsminkHPszemsminkHP2
< >

Persze nem az A Whimsical Willow az egyetlen, aki megérezte az üzleti lehetőséget a Harry Potter sminkcuccokban. Másnál is találhatunk az Etsy-n ilyen termékeket: A Chameleon Eye Cosmetic szintén szemhéjpúdereket, a Touch of glam beauty pedig cuki highlightereket készít, továbbá vannak még Vajsör néven futó ajakbalzsamok sőt, fürdősók is.

ajakbalzsamfurdoso1highlighterHP2vajsorajak1
< >

Igaz ekkora felhajtás nem volt körülötte, de debütált már korábban is (meglepő módon) a karácsonyi ünnepek előtti hetekre időzítve Harry Potteres sminkkollekció. Múlt évben például a Shiro Cosmetics adott ki szemhéjpúderekből, rúzsokból és bronzosítóból álló terméksort.

sminkek2015shiro1shiro2
< >

És jöjjön egy kis retro a végére: egy videó a távoli 2010-es évből, amikor mindenki kedvenc beauty vloggere, Nikkie elkészítette a Mardekár-ház színeit viselő sminkjét:

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés