Krémmánia magazin

Íme a mozdulat, amivel kitolhatod körömlakkod tartósságát

Agyrém, amikor frissen festett körömlakkunk egy váratlan pillanatban fogja magát és elkezd lepattogni. Ráadásul sunyi módon választja meg az időpontokat is hozzá, hogy még véletlenül se tudjuk orvosolni a problémát. Villámjavítás híján pedig fél napig nézegethetjük, amint körmeink végén egyre nagyobb és nagyobb területeken válik semmivé aprólékos munkánk gyümölcse.

koromlakkozas

Olyan praktika sajnos még nem látott napvilágot, amivel 100%-ig elkerülhetjük az ilyen helyzeteket, de szerencsére van egy pofonegyszerű megoldás, aminek segítségével kitolhatjuk az időt, amíg a mestermű egyben tartja magát.

Ez pedig nem más, mint hogy lakkozásnál ne csak körmeink tetejét lakkozzuk ki, de a végeknél ügyeljünk rá, hogy a látszó szélekre is jusson. Ez vonatkozik az alapozó lakkra, a színre és fedőlakkra is, hiszen ez esetben is így lehet a legtartósabb az eredmény. Ennek az apró ecsetvonásnak a segítségével pedig a manikűr jobban védve lesz a mindennapos ütődések, billentyűzet kopogások és mosogatások alkalmával.

Emellett persze körmeid megfelelő ápolásával is javíthatsz az eredményen, amibe beletartoznak az körömágyak is. Még lakkozás előtt puhítsd fel őket ehhez készült olajjal, krémmel vagy más ápolószerrel, majd óvatosan told vissza őket és távolítsd el a felesleget (ne ollóval!). Így elkerülheted, hogy a körömágyra kerülő lakk eltávolításával előkészítsd a terepet a lepattogásnak. A száraz, megvastagodott körömágy esetén ugyanis könnyen szorulhat egy pici levegő a lakkréteg és a köröm közé ezen a részen, a körömágyra kiszaladt szín eltávolításával pedig ezek a rosszul befejezett felületek szabaddá válnak.

oszi15

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés