Krémmánia magazin

4 bőrápoló összetevő Koreából, amikről még sokat fogunk hallani

Alighogy hozzáedződtünk a csiganyálkához és a méhméreghez, máris újabb összetevők felé kacsintgatnak a koreai kozmetikai márkák. Szerencsére ezúttal semmi extrém állati váladékról nem kell beszámolnunk – nem úgy, mint a nemrég a KM-re is felkerült két fátyolmaszk esetén, amikből az egyikhez fecskenyálat, a másikhoz lózsírt használtak.

Helyettük jóval barátibb innovációkról van szó, csupa természetes összetevőről, amiket már eddig is ismerhettünk, azonban úgy tűnik, a k-beauty márkák nagyobb figyelmet fognak szentelni nekik a jövő évben.

Yuzu

A yuzu nem más, mint egy ázsiai citrusféle, ami magas C vitamin tartalommal bír. Mint tudjuk, a C vitamin remek kollagéntermelés serkentőnek számít, nagyon jó antioxidáns tulajdonsággal bír, továbbá öregedésgátló, szabadgyök-semlegesítő funkciói is vannak. Igazi kis csodaszer, nem csoda hát, ha a japáncitrom is kiemelt szerepet kap a jövő évi trendek között. Ráadásul a krémekbe kevert gyümölcskivonatnak természetes, frissítő illata van, ami reggelente áldásos hatással lehet közérzetünkre is.

yuzu

Eddig is volt már néhány kozmetikum a piacon, amik a yuzu gyümölcs kivonatára építették többé-kevésbé hatóanyagaikat, a koreai márkák közül az erborian arckrémekbe tette (igaz esetükben még meglehetősen az INCI végén kullog szegény), de a nem koreai márkáknál is fel tűnt már, például a Lush, a The Body Shop és a Vagheggi esetén.

erborian-yuza-sorbet-nappali-krem1s-300-300

Nyírfanedv

Nagyon jó hidratáló hatású természetes összetevő, amit lassacskán csodaszerként is emlegetnek. Ásványi anyagokat, glükózt és fruktózt, valamint szabad aminosavakat is tartalmaz. Egyenesen a fákból nyerik a kivonatot, annak a gyökeréből, a faágak felé áramló nedvet csapolják le a növényből. A koreai termékek esetén egyre többnél az összetevők esetén a vizet helyettesítik a nyírfanedvvel.

drop birch juice

A KM-en még csak elvétve találhatunk nyírfanedv tartalmú termékeket, közülük a koreai COSRX hidratálókrémje már kevéske véleményezést kapott. A 70%-os nyírfanedv tartalmú krémet 2:1 arányban dicsérték, de kétségtelen, 3 vélemény még nem egy ország hangja, reméljük hamarosan elárasztotok minket tapasztalataitokkal e téren is.

cosrx-oil-free-ultra-moisturizing-lotion-with-birch-saps9-300-300

Érlelt méz

A koreaiak megpróbálnak a régi jó mézhez is új módon hozzányúlni, bőrápolóikhoz ezúttal nem a friss, hanem a 60 napig érlelt, kevesebb víztartalmú, ezáltal koncentráltabb mézet használják fel. Az ígéretek szerint így az több vitamin, ásványi anyag és aminosav tartalmának köszönhetően jobban táplálja, hidratálja majd bőrünket.

Honeycomb. High-quality picture.

A Skinfoodnál egy sor érlelt mézet, propoliszt és méhpempőt tartalmazó bőrápoló érhető el már most is, amik a KM-es vélemények alapján is szépen teljesítenek így érdemes lehet velük egy próbát tenni. Szérum, maszk, szemránckrém, sőt még masszázskrém is elérhető mézes változatban.

royal-honey-propolis-essences-300-300

Bambusz

A koreai bőrápolásban és a hagyományos gyógyászatban nagy múltja van a bambusz nedv összetevőt tartalmazó készítményeknek. Természetes módon segíti fenntartani a bőr nedvesség tartalmának egyensúlyát, feltölti, csodálatosan hidratálja azt.

Bamboo forest background
Bamboo forest background

A Nature Republic és a Cherimoa bambusz kivonat tartalmú fátyolmaszkjairól nálunk olvashattok, a tapasztalatok alapján remekül hidratálják a bőrt, így ha még a pandamacik kedvencét tartalmazó maszkot nem próbáltatok, érdemes lehet valamelyiküket tesztelés alá vetni – csak aztán el ne felejtsétek megírni nekünk tapasztalataitokat! 🙂

nature-republic-real-nature-mask-sheet---bamboos-300-300

 

A cikk forrása itt található.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés