Krémmánia magazin

Ezekben a krémekben találod meg 2016 beauty növényét, a csipkebogyót

A Google szerint múlt évben a magyarok döntő részét az foglalkoztatta, hol kaphatnak csipkebogyó olajat. A népszerű témák “Felkapott…Hol? Hova?” kategóriájában elért második helyével keresettebb információnak számított, mint az, hová kell küldeni az adóbevallást.

Jöjjön hát a válasz, bemutatjuk, melyik márkáknál találtok csipkebogyó olajat és azt is, mely termékek összetevőiben szerepel ez az igazán hasznos növény. De először is lássuk, milyen bőrproblémák megoldásában segíthet és milyen bőrtípusok számára lehet megfelelő a csipkebogyó, más néven vadrózsa olaja.

csipkebogyo

A finomítatlan olaj, amelyet hidegsajtolással állítanak elő a csipkebogyó magjából, gazdag omega-3 és omega-6 zsírsavakban. Bőrregeneráló, ránctalanító hatású, elsősorban a száraz bőr számára adhat enyhülést. A hámló, repedezett bőrt is hatékonyan ápolja, így kézkrémhez keverve is segítségünkre lehet, de a gyakori szoláriumozástól száraz, UV-károsodott bőrt is intenzíven ápolja. Alkalmas lehet a szem- és szájkörnyéken megjelenő korai ráncok halványítására is.

Visszaállítja a bőr nedvesség-egyensúlyát, tonizál, valamint bőrnyugtató hatással is bír. Magas C vitamin tartalmú, igaz egy 2007-es tanulmány szerint a csipkebogyó olaj C vitamin tartalma nagyban változó lehet attól függően, hogy a csipkebogyó milyen állapotba volt, amikor az olajat kivonták belőle.

Bőrápoló olajként önmagában is használható, gyorsan felszívódik, nem hagy maga után ragacsos érzetet a bőrön. Zsíros, pattanásos bőrre azonban egyáltalán nem javasolt, nem hogy javíthat, ronthat annak állapotán.

Csipkebogyó olajok

Számos márka kínálatában megtaláljátok a vadrózsa olajat, nálunk is több különböző típusról olvashattok véleményeket, ráadásul egyöntetűen jókat, jelentős eltérés azonban a vélemények számában található.

Aromax Csipkebogyó Olaj

aromax-csipkebogyo-olaj-300-300

A legtöbb vélemény erre a termékre érkezett, amelyet bioboltokban, drogériákban de akár online is megvásárolhattok. A 20 ml-es kiszerelés ára 1500Ft körül mozog. A legtöbben este használják, arcápolás esetén 1-2 cseppet masszíroznak bele az enyhén nedves bőrbe, amitől reggelre finom puha, ragyogó lesz. A fent olvasható jótékony hatások valamelyikéről mindenki beszámolt.

Cosmio Vadrózsa (Csipkebogyó) Olaj, Bio

cosmiovadrozsaolaj-bio

A Cosmio olaja valóban 100% csipkebogyó olajat tartalmaz csak, értékelése is nagyon jó, 4,4-es. 20 ml-es kiszerelése egy árban van az Aromax termékével. A visszajelzések az ő esetében is pozitívak, aki kipróbálta, annak segített bőre ápolásában – a pattanásos bőrűeknek azonban valóban meggyűlt vele a baja. Nem véletlenül nem ajánlják ilyen bőrtípusra.

A többi csipkebogyó olaj esetén eddig mindössze egy-egy vélemény érkezett, így ezeket külön külön nem mutatjuk be, ha kíváncsi vagy rájuk, itt találod őket a Krémmánián:

Inika Organikus Bőrszépítő Csipkebogyó Olaj

Naturpolc Csipkebogyó Olaj

Adams Csipkebogyó Olaj

Kun Cseppek Csipkebogyómag Olaj

Acure Organics Csipkebogyó Olaj

Csipkebogyó olaj tartalmú krémek

Nagyon sok szépségápoló termék tartalmaz Rosa Canina, vagyis csipkebogyó olajat, a mostani gyűjtésben azokat találjátok, amelyekről nagyon jó véleménnyel voltak róla a Krémmánia olvasói és viszonylag nagy arányban tartalmazza a vadrózsa olajat. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy még mely termékekben található meg, érdemes végig böngésznetek az összetevő oldalán található listát.

Alverde

alverde-arcapolo-olaj-vadrozsas-300-300

A DM saját márkás termékei közül két olaj is felkerült a best of listára. Az Alverde Arcápoló Olaj Vadrózsa és az Alverde Relax Bőrápoló Olaj Vadrózsa és Homoktövis Kivonattal egyforma, 4,49-es pontszámon állnak, nagyon sok dicséretet kapott eddig mindegyik.
Az előbbit jóval többen próbálták ki, amely almakivonatot, mandula-, jojoba-, és sárgabarackmag olajat is tartalmaz. A vélemények pozitívak, értékéből azonban levon, hogy tartalmaz parfümöt, igaz ez sajnos a másik Alverde olajra is igaz.

alverde-relax-borapolo-olaj-vadrozsa-es-homoktovis-kivonattal-300-300

Schwarzkopf Bonacure Oil Miracle Rózsaolaj Pakolás Hajra és Fejbőrre

bonacure-oil-miracle-rozsaolaj-pakolas-hajra-es-fejborre-300-300

A haj- és fejbőrápolók közül a Schwazkopf termékében nagyobb mértékben csipkebogyó olajat. Az eddigi visszajelzések alapján a termék szinte tökéletes, 4,93-as értékeléséért jár a Kipróbálásra ajánljuk pecsét. Nedves és száraz hajon is alkalmazható hajolaj, a visszajelzések alapján nem nehezíti el a hajszálakat, amelyek ragyogóan ápoltak lesznek, a hajvégek sprődségét is kezeli.

HappySkin Díva Hyaluronsavas Arcszérum Bio Csipkebogyó Olajjal

happy-skin-diva-hyaluronsavas-arcszerum2s-300-300

Egy újabb egekbe dicsért termékről van szó, a 4,86-os értékelésen álló magyar termék, ami a száraz arcbőr igazi jó barátja lehet. A többi összetevője is igazán remek, mesterséges színezéktől, mesterséges illatanyagtól, parabénektől mentes. A Müllerben, bioboltokban és online is megvásárolható. A visszajelzések alapján – mivel szérum – nagyon kevés elég belőle, érdemes az enyhén  nedves arcbőrre felvinni és puhán beledolgozni.

dr. Organic Rózsa Arcradír

dr-organic-rozsa-arcradir-300-300

A 4,65-ös, tehát nagyon jó értékelésű arcradír vulkanikus láva, kukoricacsutka és gyümölcsök csonthéjas magjának finom őrleményeivel dolgozza le bőrünkről az elhalt hámsejteket és a felesleges faggyút. Csipkebogyó olaj tartalma a középmezőnyben szerepel az összetevők listáján. A vélemények alapján a többségnél nem szárította a bőrt, többen azonban nehezményezték a szemcsék nagyságát (mások pedig megvédték azokat), így ha kipróbáljátok, mindenképp csak óvatos, puha mozdulatokkal, nehogy többet ártson, mint használjon.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés