Krémmánia magazin

Sminktipp a kifutókról: grafikus banán

Az őszi/téli trendeket felsorakoztató divatbemutatók alkalmával több tervező kollekciójához is banán sminket készítettek a makeup mesterek. Persze csupa feltűnő, extrém darabot, amelyek egy része a kifutókról lelépve nehezen állná meg a helyét, de ötleteléshez bátran lehet őket nézegetni, hiszen a jól bevált sminkelési technikák mindennapos gyakorlása mellett érdemes elkalandozni más, új irányokba is.

Tudjuk, nem minden sminkelési technika áll jól mindenkinek. De a négy fal között jobbára csak tükörképünk látja az eredményt, és ki tudja? Kiderülhet, hogy míg a klasszikus banán smink nem előnyös a szemformánkhoz, addig annak egy frissebb, élénkebb színekkel dolgozó változata egészen dögösen áll majd rajtunk.

A banán smink lényege, hogy a mozgó szemhéjra világos árnyalat kerül, majd a mélyítővonalban határozottan elválik egymástól az afölötti szemhéj festése, ami többnyire sötétebb árnyalatot kap. A mélyítővonalat pedig sok esetben határozott, sötét tónussal erősítik meg a két szín találkozásánál.

banansmink3banansmink1banansmink2
< >
fotó: pinterest

A Chanel vagy a Moschino divatbemutatójára készült sminkek esetén a klasszikus, ’60-as éveket idéző technikához nyúltak vissza, a Chanel esetében a választó vonal volt extrán hangsúlyos.  A sötétszürke nagy, íves vonal helyileg is inkább csak érintette a mélyítővonalat. Hogyan vihetnénk mindezt át a valóságba? A mozgó szemhéj kapjon például fényes, ezüst szemhéjpúdert, a választóvonal legyen pontos, hangsúlyos, megduplázása a szempillák vonalának. Színben közép- vagy sötétszürke, de fölötte ne váltsunk át sötét grafitszürkére, hanem maradjunk egy hasonló világos színnél, mint az ezüstös árnyalat, de annak matt változatát válasszuk.

chanel4chanel3chanel2chanel1
< >
Chanel
moschino3moschino2moschino1
< >
Moschino

Prabal Gurung vagy Mary Katrantzou divatbemutatóján a modellek a fentinél jóval élénkebb színű szemsminket kaptak. Harsány kékek, zöldek, narancsok tűntek fel, amiket jobbára csak a mélyítővonal fölé festettek. Sarkosan, grafikusan, Mary Katrantzou esetén pedig jobbára csak jól célzott foltokban.

PrabalGurung6PrabalGurung5PrabalGurung4PrabalGurung3PrabalGurung2PrabalGurung1
< >
Prabal Gurung
MaryK3MaryK2MaryK1
< >
Mary Katrantzou

A grafikus formákkal dolgozó banán smink legjobbját Oscar de la Renta bemutatóján láthattuk. A mozgó szemhéjon a szem ívét vastag vonallal húzták meg, amely önmagában felelt az egyik színért, majd ez fölé került a kiegészítő árnyalat, a teljes szemhéjra. A sminkmester, Tom Pecheux az alsó vonalhoz fukszia színt választott, amelyhez narancs, türkizkék és lilás színek társultak. Ahhoz képest, hogy a bemutató már az őszben járt, igazi tavaszi nyári színekről van szó, amiket érdemes lehet legalább egy parti sminkhez kipróbálni. Persze kettőt pislantunk és indul a fesztivál szezon, akkor pedig bátran jöhetnek a harsány színek bármelyik napszakban. Például így:

oscardelarenta4oscardelarenta2oscardelarenta6oscardelarenta1oscardelarenta5
< >
Oscar de la Renta

Ha kedvet kaptatok a próbálkozáshoz, nézzétek meg Manny Mua videóját róla, hogyan kell egy csini banán sminket elkészíteni.