Krémmánia magazin

Charity Pot – az igazán jótékony hatású testápoló (X)

Nyolc év alatt több mint harminc projekt kapott támogatást Magyarországon.

Épp tíz éve hozta forgalomba Angliában a Lush a Charity Pot nevű, luxusminőségű kéz- és testápolót, melynek teljes bevételét – az áfa befizetése után – nemes célokért küzdő kisebb szervezetek kapják meg támogatásként. Az adományok a világ minden részén olyan helyi szerveződéseket segítenek, amelyek az emberi jogokért, a környezetvédelemért vagy az állatok jólétéért dolgoznak és amelyek a kisebb támogatást is hatékonyan, kézzel fogható eredménnyel képesek felhasználni.

Magyarország is hamar bekapcsolódott a programba és az első hazai szervezet 2010-ben már meg is kapta a Charity Pot bevételéből származó támogatást. Az azóta eltelt kilenc év során több mint 30 konkrét projekt részesült kisebb-nagyobb támogatásban. A Charity Pot segítette már többek között kisebb, nem annyira ismert állatmenhelyek működését, komposztálók létesítését bérházakban, nyári gyermekétkeztetést, a megunt, kidobott tengerimalacokról való gondoskodást, krízishelyzetbe került nők támogatását, az öko-ismeretterjesztést, a hajléktalanok kutyáinak ellátását és menekültek társadalmi beilleszkedését is.

A Charity Pot testápoló egyik fő összetevője a bio kakaóvaj

Csak ízelítőül, ügyek, melyek sikeréhez a Charity Pot vásárlói is hozzájárultak:

  • A Szatyor Egyesület 15 hátrányos helyzetű anyának tartott öt, egyenként félnapos foglalkozásból álló képzést. A résztvevők új ismereteket szereztek a környezettudatosságról és arról, milyen tevékenységeket lehet másképpen végezni, hogy energiát, időt, pénzt takaríthassanak meg. Szó volt a vegyszermentes háztartásról, a pénzügyek intézéséről, és arról is, hogyan lehet kevés pénzből is egészségesen étkezni.
  • A Magyar Madártani Egyesület a támogatást gólyafészkek karbantartására és újabb gólyakosarak kihelyezésére fordította az ország különböző pontjain. Az adományból futotta helyszín- és fészekfelmérésre, gólyakosarak gyártatására, fészekkezdemények készítésére, az új fészektartók, gólyakosarak daruskocsival való kihelyezése és a fészkek környékén levő növényzet rendezésére is, hogy a gólyák szabadon mozoghassanak.
  • Az Utcáról a Lakásba! Egyesület a tőlük kapott támogatásból télen két kőbányai bérlakás  felújítási anyagköltségeit tudta fedezni, illetve további szociális és önkéntes munkára fordított belőle.
  • A Next Gender Team tavaly a támogatásból tudta megszervezni azt a rendhagyó nőnapi kerekasztal-beszélgetést, melyben arról volt szó, mi a pszichológia szerepe és felelőssége a mai magyar társadalomban a nők helyzetének és jogainak támogatását illetően.

Idén év elején az ELEGY Tábor és a Hintalovon Alapítvány kap támogatást. A nyári táborban a MáSzínház tagjai, akik enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékossággal élő színészek, valamint a táborban oktató művészek, pedagógusok és középiskolás diákok közösségei együtt hoznak létre valamilyen színházi vagy egyéb, társművészetek ihlette projektet. A résztvevők a gyakorlatban, az együttélés során tapasztalhatják meg, mit is jelent a tolerancia, az együttműködés, a másság és az elfogadás. A Hintalovon Alapítvány küldetése a Magyarországon élő gyerekek jogainak érvényesítése és támogatása. Célja, hogy a felnőtt társadalom minél szélesebb körben vállaljon felelősséget és tegyen a gyerekek kiegyensúlyozott fejlődéséért.

Charity Pot testápoló egyik fő összetevője a shea vaj

Nagy öröm a Lush számára, hogy ezzel a bio kakaóvajjal, aloe vera géllel és moringaolajjal teli,  kényeztető Charity Pot testápoló nemcsak a bőrre gyakorol jótékonyt hatást, hanem a világra is, amelyben élünk – remélhetőleg még sok-sok éven át!

Ezt a cikket a Lush támogatta.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés