Krémmánia magazin

Legnagyobb védelem a legkisebbeknek is (X)

Napozás során a különböző hosszúságú és erősségű sugarak eltérő mértékben hatolnak be bőrünk rétegeibe, ezáltal igen sokrétű hatást fejtenek ki szervezetünkre. Megfelelő mennyiségben a napsugarak egészségünket szolgálják, melegítenek, javítják hangulatunkat és közérzetünket, hozzájárulnak a napi ritmusunk kialakulásához, valamint immunrendszerünk megfelelő működéséhez.

Bőrünk védelmére számos fizikai és kémiai napfényszűrő anyagot fejlesztettek ki, azonban a felületi védelmen túl, sejtjeink szintjén sem feledkezhetünk meg a megfelelő oltalomról. A Bioderma Photoderm az első biológiailag aktív, sejtszintű fényvédelmet biztosító termékcsalád, amely egyedülálló kettős védelmet nyújt a szabadalmaztatott Cellular Bioprotection™ aktív sejtszintű fényvédő hatóanyagok révén, valamint széles spektrumú UVA és UVB szűrők alkalmazásával. Ez az egyedülálló összetétel megóvja a sejt DNS-t és a létfontosságú sejtalkotókat a káros sugaraktól, valamint fokozza a sejtek természetes védekező képességét.

Gyermekünknél napozás során fokozottan figyelnünk kell a megfelelő fényvédelemre, hiszen bőrük vékonyabb, érzékenyebb és kevésbé ellenálló, mint a felnőtteké. A napon való rövidebb tartózkodás alatt is könnyebben és hamarabb égnek le, valamint sokkal nagyobb a kockázatuk, hogy az UV sugárzástól sérülést szenvedjenek. Tovább növeli a napozás veszélyét, hogy szervezetük védekező képessége még fejletlen, immunrendszerük csak 12 éves körüli korra alakul ki. A Photoderm Kid termékek az egyedülálló Cellular Bioprotection™ sejtvédelem mellett C-peptid összetevőt is tartalmaznak, amely a szabadgyökök semlegesítése révén különösen magas védelmet biztosít.

A Photoderm Mineral SPF 50+ egy kizárólag ásványi szűrőket tartalmazó fényvédő, mely tökéletesen védi gyermekünk érzékeny bőrét a káros sugaraktól. A fizikai szűrők egy mesterséges felszíni védelmet biztosítanak, ami mellett a Cellular Bioprotection™ szabadalom gondoskodik a megfelelő sejtszintű védelemről. A termék nem tartalmaz kémiai szűrőket, ezért már fél éves kortól is biztonságosan alkalmazható.

A Photoderm KID Spray SPF 50+ maximális fényvédelmet nyújt a gyermekek számára. Amellett, hogy kitűnően védi a gyermekek érzékeny bőrét és biztosítja optimális hidratáltságát, nem okoz allergiát. A Photoderm Kid kettős védelmet biztosít a Peptid C összetevővel megerősített szabadalmaztatott CellularBioprotection™  biológiai fényvédő mechanizmus segítségével. Alkalmazása egy éves kortól ajánlott.

A Photoderm KID Tej SPF 50+ amellett, hogy kettős védelmet nyújtva kiválóan védi gyermekünk bőrét, bőrgyógyászok által tesztelt kék színű indikátort tartalmaz. Ez a hipoallergén összetevő, jelezve a már bekent területeket segíti, hogy biztosan ne maradjon kezeletlen bőrfelület. A kék szín a felkenés után rövid idővel eltűnik. Használata egy éves kortól javasolt.

Fontos tudnunk, hogy a fényvédők a felvitel után körülbelül húsz perccel stabilizálódnak a bőrön, ezért célszerű a napozás megkezdése előtt fél órával bekenni gyermekünket. A kellő védelem érdekében két óra elteltével érdemes megismételni a felvitelt. Ha tehetjük, 11 és 15 óra között kerüljük a napon való tartózkodást.

A cikk a Bioderma támogatásával készült.

Mentés