Krémmánia magazin

Urban Decay sminkkollekció, amivel még szobádat is kidekorálhatod

Jean-Michel Basquiat, a graffitiművészből lett neoexpresszionista festő munkái előtt tiszteleg az Urban Decay legújabb kollekciója.

Szemhéjfesték paletták, szemceruzák, rúzsok, arcárnyaló paletta és még piperetáska is megtalálható a szettben, amelyek külső megjelenése egytől egyig Basquiat valamelyik művét ábrázolja. A paletták ráadásul ez alkalommal nem papír, hanem az eredeti festményekhez illően vászon alapú dobozt kaptak, hátoldalukon egy-egy pici mélyedéssel, így akár mini repróként szobánk falára is kitehetjük őket.

A szemhéjfesték paletták a jól megszokott módon 8-8 színt tartalmaznak, a visszafogottabb aranyos-bézses Gold Riot mellett a Tenant-ban feltűnő, élén zöld, lila, türkiz és rózsaszín árnyalatok is megtalálhatók, mintha mindegyik a festő egy művéről ugrott volna bele a palettába. Ezekhez illeszkednek a szemceruzák is, amelyek a márka jól ismert 24/7 Glide-On Eye Pencil cerkáinak vadiúj változatai. A szupertartós, krémes állagú UD ceruzák nálunk is jó értékelésen állnak, eddig átlag 4,26-os pontszámot szurkoltak össze neki.

basquiat1Gold Griot Eyeshadow PaletteTenant Eyeshadow Palette24-7 Glide-On Eye Pencil
< >

A Gallery Blush Palette névre keresztelt dobozka négy színt rejt magában, amelyek közül kettő pirosító, egy-egy pedig bronzosító illetve highlighter. Az árnyalatokat ezúttal is Basquiat alkotásai inspirálták. Tartós, Afterglow névre keresztelt formulája akár nyolc órás fedést ígér viselőjének.

Az ötcsillagos Vice Lipstick rúzs három új, exkluzív színárnyalatban került bele a kollekcióba. A krémes állagú rúzsok hozzák a tőlük megszokott intenzív színeket, ráadásul a tubus is kész kis remekmű, ugyanis a palettákhoz hasonlóan az is vászoncsomagolást kapott. Az Epigram és az Abstract krémes finish-űek, míg a pinkes-lilás Exhibition matt finish-el örvendezteti meg használóit.

Gallery Blush Palettelipsticklipstick2
< >
Árnyalatok: Exhibiton, Epigram, Abstract

A kollekció teljes szettként is megvásárolható, az így hozzá járó vászon doboz pedig olyan különleges, hogy valóban, simán megállná a helyét lakásdekorációs elemként is. Apró fájó pont, hogy a 165 dolcsis árért nem fért bele a csomagolásba legalább egy sminkes szütyő, amiből ugyan mindenkinek van otthon legalább öt, de ilyen dögös változatoknak mindig lehetne egy kis helyet szorítani.

dobozdoboz21983galleryUntitled
< >
Untitled

Egy kis művészettörténet

Jean-Michel Basquiat 16 éves volt, amikor egy haverjával közösen SAMO néven kezdték dekorálni a házfalakat Alsó-Manhattanben, majd miután 17 éves korában elment otthonról, kézzel festett képeslapokat és pólókat kezdett árulni, hogy megéljen valamiből. A New York-i művészvilág gyorsan tagjai közé fogadta, 20 évesen már saját kiállítása volt, a sikereket azonban nem tudta sokáig élvezni. Alig 28 évesen heroin túladagolás miatt meghalt.

Művei a mai napig roppant keresettek, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy alig pár napja rekord áron, 110,5 millió dollárért kelt el egy aukción az 1982-ben készített, Untitled névre keresztelt festménye. Ilyen magas árat eddig még egyetlen amerikai festő alkotásáért sem fizettek.

Neoexpresszionista stílusban festett, műveit a “szuggesztív dichotómia” jellemezi, vagyis az integráció és szegregáció, a belső és külső tapasztalatok, a gazdagság és szegénység kettősségének ábrázolása. Életéről 1996-ban filmet is forgattak, ami karrierjét annak kezdetétől Andy Warhol haláláig mutatja be (akihez meglehetősen szoros kapcsolat fűzte), olyan nevekkel a szereplők közt, mint David Bowie, Denis Hopper és Benicio Del Toro.

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés