Krémmánia magazin

A dehidratált bőr kialakulásának okai, illetve a vízhiányos bőr megfelelő ápolása (x)

Az emberi test 70%-a víz, amelyből 7-8 liter a bőrünkben található, a vízmolekulák a véráram útján jutnak el az irha (dermis) rétegbe. A víz egy része gél formában található a bőrben (pl.: hialuronsav), másik része pedig folyékony formában a felhámréteg (epidermis) felé vándorol.

Bőrünk hidratáltságáról nem csupán annak víztartalma, hanem a felszínét borító vékony hidrolipidfilm is gondoskodik: ennek az a legfőbb feladata, hogy a megvédje a hámréteget a túlzott vízveszteségtől. Ha ez a réteg valami miatt megsérül, az a bőr gyorsabb kiszáradásához vezet.

A dehidratált (vagy vízhiányos) bőr víztartalmának egy részét elveszíti, vagy a hidratáltság kialakításában szerepet játszó természetes tényezők fiziológiai eredetű hiányával összefüggő okok miatt nem tartalmaz megfelelő mennyiségű vizet.

Vízhiányos állapot a bőrünkön bőrtípusunktól függően alakulhat ki. Felszíni vízhiány inkább a zsíros és a száraz bőrön jellemző. Mélyrétegi vízhiány esetében pedig nem csak a hámrétegen, hanem a bőr alsóbb rétegeiben, az irhában és a bőralján is jelentkeznek vízhiányos tünetek.

Jellemzői:
•    a bőr színtelen, sápadt és húzódik
•    tapintása érdes
•    gyakran mitesszerek jelennek meg rajta
•    a bőr rugalmassága csökken

Az idők folyamán egyre több olyan – életvitelhez, életkörülményekhez kapcsolódó környezeti hatás ér bennünket, amelyek hatására a bőr dehidratálttá és érzékennyé válik.

A megfelelő mennyiségű víz bevitele sokat segíthet a bőr állapotán, de kizárólag vízivással nem lehet megakadályozni a vízveszteséget, külső segítségre is szükség van a hidratált bőr eléréséhez és megtartásához.

Egyre többen felismerik, hogy mennyire fontos az érzékeny, vízhiányos bőrt megfelelően hidratálni, hogy ellenállóbbá váljon az őt érő hatásokkal szemben. Tudják, hogy ehhez olyan kozmetikumokra van szükségük, amelyek amellett, hogy az életvitellel kapcsolatos problémák miatti új kihívásoknak is megfelelnek, bőrgyógyászatilag biztonságosak, hidratálják és ragyogóvá varázsolják a bőrt.

Hydrabio, amire a bőrünk szomjazik

Hydrabio-PerfecteurHydrabio KrémHydrabio Gél-Krém
< >

A BIODERMA Hydrabio termékcsaládja az Aquagenium™ szabadalomnak köszönhetően, hosszan tartó hidratáltságot biztosít a bőrnek.

A Hydrabio szérum egy hidratáló koncentrátum érzékeny, vízhiányos bőrre Aquagenium™ szabadalommal. Intenzíven fokozza a bőr belső vízellátását, ezzel gátolva a további vízvesztést. Hialuronsav tartalmának köszönhetően nagyon erős hidratáló és bőrfeszesítő hatással rendelkezik. Kitűnő sminkalap, hipoallergén. Eredményül  hosszan tartóan hidratált, ragyogó, üde, bársonyos bőrt kapunk.

A cikk a Bioderma támogatásával készült.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés