Krémmánia magazin

Amikor a high-tech és a giccs találkozik: világító műszempilla

Értelme nem sok van, de valóban látványos, ahogy a kis LED fények villognak, mozgásunkat érzékelve. Tien Pham designer mutatta be az újdonságot a Maker Faire kiállításon, ami designereknek, fejlesztő mérnököknek, DIY-guruknak nyújt nagyszabású lehetőséget, hogy bemutassák találmányaikat, remélve, hogy vállalkozásukhoz sikerrel találnak befektetőket. Az ázsiai srác tehát itt debütált világító műszempillájával, amivel még egy díjat is sikerült bezsebelnie a kiállítás zsűrijétől.

A műszempillát ugyanolyan ragasztóval kell felhelyezni, mint a “normális” változatot, működtetéséhez pedig egy pici gombelem szükséges, amit a tarkónknál tudunk egy klipsszel a hajunkra rögzíteni. A kettőt hajszálvékony drótocska köti össze kétoldalt, a világítás módjának kapcsolgatása pedig egészen sci-fibe illő, ahogy hátra kell nyúlni, hogy “fejünket nyomkodva” villogni kezdjenek szemeink.

A fénye egyébként állítólag egyáltalán nem zavaró a szemnek és súlya is nagyon kevéske, így nem kényelmetlen viselni – hogy a drótok érzése milyen, erről nem szól a fáma.

A LED-es beauty cucc egyébként nem számít világújdonságnak, a Soomi Park nevű vállalkozás már 2007-ben is próbált betörni ilyen ketyerével az ázsiai piacra, igaz az ő változatuk még az alsó szempillák sorához rögzítette volna a világító szerkezetet.

Hogy az F.Lashes névre keresztelt változat most mennyire és milyen körben tud elterjedni, még jó kérdés, a piaci megjelenéshez szükséges tőkét összegyűjtő Kickstarter oldala pár héten belül fog indulni. Hogy érdemes-e az  early bird ajánlatokra majd lecsapni… ezt mindenki döntse el maga, addig is íme a LED-es csoda mozgásban:

Árakat még nem tudni, de az biztos, hogy több színben is kapható lesz majd a LED-es szempilla.

Mentés

Mentés

Mentés