Krémmánia magazin

Ez is megtörtént. Sminkje miatt kapott megrovást egy srác a munkahelyén

A túl sok smink, a túl kihívó ruha problematikája eddig a csajok “kiváltsága” volt, már ami a munkahelyi öltözködési, megjelenési szabályokat illeti. Volt.

A pasismink dekoratívabb változatának terjedésével ugyanis mostantól jó lesz, ha a férfi munkaerőre is odafigyel a HR-es csapat. Persze nem mindegy, hogyan teszi mindezt.

Történt ugyanis, hogy egy fiatal srácot, Scott Laplanche-t azért hivatott be a munkahelyi vezetőség, hogy megkérjék, legyen oly kedves és mossa le a sminket az arcáról. A fiú elképedt a kérésen és visszautasította azt, amit követően megindult az alkudozás – legalább egy kicsit tompítson a sminkje erősségén.

Scott az esettel a közösségi médiához fordult, Facebook-os posztjából pedig kiderült, azért vette zokon a történteket, mert diszkriminatívnak érezte, hogy olyan sminkért kapott megrovást, amihez hasonlóért még egyetlen női munkatársának sem szóltak. Mint hozzátette, a cégnél nincs is bevezetve sminkekre vonatkozó szabályzat, amit esetleg megsérthetett volna.

“Azt megérteném [ha azért szólnak, mert], a hajamat élénk vörösre festettem volna (ja, mint ahogyan néhány kolléganőm teszi is), vagy mert a szemeimet élénk kék tussal emelném ki (ja, mint ahogyan néhány kolléganőm teszi), vagy  mert élénk zöld rúzzsal a számon jövök dolgozni…” fakadt ki mérgében a fiatal munkaerő, akire a vezetőség váltása előtti 8-9 hónapban, amióta a cégnél dolgozott, még soha senki nem tett panaszt megjelenése miatt.

És hogy milyen is volt az ominózus smink, amit túl soknak ítéltek? Íme:

*ATTENTION* Posted for a follower:Before I explain my frustrations, you need to bear in mind that… There isn't any…

Közzétette: Spotted Portsmouth – 2017. július 10.

A konzervatív szemeknek való igaz, hogy némileg fura lehet egy férfit a munkahelyen kisminkelve látni, de mégis, miért ne tehetné meg egy pasi ugyanazt, amit egy nő, pláne egy olyan világban, amiben a nők is azon küzdenek, hogy egyenlő bánásmódban legyen részük. Talán a pasiknak is el kellene kezdeni az egyenjogúságukért harcolni?

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés