Krémmánia magazin

Ötbubis beauty élvezet, avagy a bubble sheet mask

A tisztító fátyolmaszkok meglepő pezsgést vihetnek arcápolási rutinunkba – szó szerint.

Azok ugyanis felhelyezésüket követően valóban maguktól felhabosodnak, fura buborékfejjé változtatva minket.

Működésük hasonló, mint a tégelyes kiszerelésben kapható társaiké. Miközben a levegővel érintkezve elkezdenek buborékok képződni bőrünkön, a finom pezsgő érzés és persze az összetevők puhítják a bőrt, eltávolítják annak elhalt, felső hámsejtjeit és tisztítják a pórusokat is. Ráadásképp pedig hidratáló összetevőket is tartalmaznak, bár húzódó érzés bőrtípustól függően jelentkezhet utána, így az alapos hidratálást semmiképp se hagyjuk el.

Hogyan működik?

Épp úgy néz ki, mint bármelyik fátyolmaszk. A csöpögésig átitatott anyagot megtisztított arcbőrünkre tegyük fel, igazgassuk el, majd heveredjünk le a kanapéra, amíg az egyre sokasodó buborékok teszik a dolgukat. A 15-20 perces hatóidő végén javasolt átmasszírozni arcunkat (kivéve a szem környéke), majd csak ezt követően eltávolítani a maszkot. Ha alaposak akarunk lenni, újra átmasszírozhatjuk bőrünket, a “maradékot” azonban ez esetben ne hagyjuk rajta arcunkon, ez ugyanis tisztító maszk, nem hidratáló-tápláló jellegű.

Heti kétszer, háromszor is használhatjuk, bár hozzá kell tenni, inkább vicces jellege az, amivel dobni tud arcápolási rutinunkon. Többlépcsős arctisztítással ugyanilyen alapos (ha nem alaposabb) eredményt érhetünk el, talán még gyorsabban is, de való igaz, ennek használata közben akár kedvenc sorozatunkat is megnézhetjük – ami amiatt is javasolt, mert a maszk hajlamos a csúszkálásra -, ráadásul egészen jó bulinak tűnik kipróbálni egy ilyen k-beauty cukiságot.

Oh K! Bubble Sheet Mask

A kevéske buborékos maszkból, ami a KM-en is megtalálható, ő az egyik – igaz sajnos még véleményezés nem érkezett rá, pedig nagyon várjuk, hogy megtudjuk, hogyan szuperál a Dél-Koreában gyártott habzó maszk. Akár az ASOS-ról is megrendelhető, ott épp 6 fontot kérnek egyetlen maszkocskáért, ami egészen szép kis összeg. Hatását tekintve hasonló a többihez, miszerint tisztít, eltávolítja az elhalt hámsejteket. 10-20 percig érdemes arcunkon hagyni, majd jöhet a masszírozás és lemosás.

Rivecowe Bubble Mask Pack

Róla már olvasható egy igazán hasznos és részletes vélemény nálunk is. Árban jóval kedvezőbb, mint az Oh K! terméke, kísérletezéshez így talán ebből a szempontból ez megfelelőbb. Parfümöt ez is tartalmaz, igaz az összetevők utolsó helyén szerepel. Használatának módja megegyezik a fentebb írtakkal. A maszk néhány típussal ellentétben a teljes arcot elfedi, így homlokunk sem marad ki a jóból.

Glamglow Bubblesheet Mask

Glamglow-Bubblesheet1Glamglow-Bubblesheet2
< >

Immár megjelent az amerikai változat is, a Bubblesheet Oxygenating Deep Cleanse Mask. A 9 dolcsis maszkot minden bőrtípusra ajánlják és az ígéretek szerint hozza az elvárt tisztító hatást, a szennyeződéseket és akár a sminket is leszedi arcunkról, amihez puha, felfrissült, ragyogó bőr társul. A habzó maszkot elegendő három percig fennhagyni, majd utána a javaslatok szerint annak anyagával érdemes átmasszírozni bőrünket, az ugyanis nem más, mint fekete bambusz szénnel átitatott szövet, ami az elhalt hámsejtek eltávolításában segédkezhet.

MEDIHEAL Mogongtox Soda Bubble Sheet

Erről a dél-koreai bubis maszkról láthattátok a fenti videót is, így használatáról, kinézetéről sok újat nem lehet írni. A homlokot szabadon hagyó fazon valóban furcsa, 6 dollárból kihozhatták volna még azt a kevéske anyagot és a rávaló összetevőket. Használata a szokásos, ezt is 10-20 perces hatóidővel érdemes felhelyezni.

Tonymoly Bubble Mask Sheet

A Tonymoly maszkjáról számos vlogger készített már tesztelős videót, esetében is rejtély, miért hagyták le a homlokot tisztító részt a maszkról. Néhány vélemény szerint azért, mert sokkal jobban csúszkál, mint egy “sima” fátyolmaszk és így még véletlenül sem folyhat a szemünkbe a habzó hatóanyagokból. Mindenesetre a 6,5 dolláros maszk viszonylag jól teszi a dolgát, a különböző külföldi oldalakon átlag 4,2-es értékelésekkel fut.

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés