Krémmánia magazin

Vitiligós játékbabák az elfogadás jegyében

Szegény Barbie baba kezd borzasztó snassz lenni, hiába volt már űrhajós és sellőlány, mióta sorra bukkannak fel a másság elfogadását hirdető játékbabák, úgy tűnik esélye sincs felcsigázni az érdeklődést. Ez persze érthető is, hiszen annak az esélye, hogy valaki úgy nézzen ki mint Barbie, kábé nulla, ráadásul már eddig is számtalan kritika érte a játék kedvencet hol természetellenesen vékony alakja, hogy túlzott tökéletessége miatt.

A játékkészítők így már egy ideje igyekeznek olyan babákkal előrukkolni, amelyek jobban közelítenek a valósághoz, hogy a gyerekekbe ne valami torz, kirekesztő kép alakuljon ki a szépség fogalmáról.

A legújabbak babák épp a vitiligo, vagyis a szerzett festékhiányos rendellenességgel küzdőkre hívják fel a figyelmet, hogy kicsik és nagyok egyaránt lássák, a szépségnek mily’ sok oldala és formája is van.

Winnie Harlow modell feltűnésének köszönhetően a vitiligo kiemelt figyelmet kapott szerte a világban és csak remélni lehet, hogy sorstársai számára a megnövekedett érdeklődés valóban segítette, hogy környezetük elfogadóbb legyen velük szemben.

A játékbabákat egy bizonyos Kay Black készíti, akinek kollekcióját Kay Customz név alatt lehet megtalálni a neten.  A művész elsősorban színes bőrű babákat készít, nem is akármilyeneket, ugyanis megrendelésre bárki kérheti, hogy porcelánbabaként örökítse meg vonásait.

Az egyedi művek így jócskán túlmutatnak a játékszer kategórián, felnőttek számára készülő ajándéknak is első rangú ötletek. A minimások átszámítva 17-27 ezer forint közötti áron futnak.

Mentés

Mentés