Krémmánia magazin

Modern arcfiatalítás természetesen (X)

Az arcunk, arcbőrünk szépsége fontos számunkra, de ma már az egészségünkre is odafigyelünk, ezért egyre többen a természetes, biztonságos és hatékony szépítő módszereket keresünk.

A holisztikus bio arcfiatalítás szerint az arc szépsége nem csupán az arcbőr szépsége. A mimikai izomrendszer helyreállítása, a kötőszöveti rendszer regenerálása és az arcbőr megújítása is cél, ha valóban harmónikus kinézetre vágyunk.

Az arc szépsége és a mimikai izmok

Arcunk fiatalságának egyik fő pillére a mimikai izomrendszer vitalitása és rugalmassága. A feszült élettempó, a nagy elvárások, az idő sürgetése stresszeli nap, mint nap életünket. Az idegrendszerünk, az izmaink, a bőrünk és a hormonrendszerünk is érzékenyen reagál a mindennapi kihívásokra.

Érdekes paradoxon, hogy a stressz hatására kialakuló izomfeszültségeink nem az erő hiányából fakadnak, hanem a túlzott tartásból. Idővel az izmok vagy akár az egész testünk elhiszi vagy megszokja, hogy ilyen módon kell magát tartania. Ezt követően még ha nyugalomba is kerülünk, izmaink egy feszült tartásban maradnak.

Az arc izomrendszere komplex, ezért ott mindez fokozottan igaz, így akár már a harmincas éveink közepére sokunk arca elkezd összeesni a fokozott feszültségtől, az izmok letapadnak a csontokra és az arc emiatt gyors megereszkedésnek indul. Az arc ettől jóval öregebbnek látszik a biológiai koránál, és sajnos ilyenkor a bőr állapota is rohamosan romlani kezd.

Normál esetben az arcizomzat mozgását bőrünk azonnal követi, hiszen arcizmaink szoros összeköttetésben állnak arcbőrünkkel. Ha az izomrendszer letapad az arc csontjaira, akkor a bőr, a kötőszövet és az izom hármas egysége megbomlik és az arcbőrünkön ráncok jelennek meg. Az inak és a szalagok megrövidülnek, merevednek, de a letapadás nem csak rugalmatlanságot, hanem tápanyag és oxigénhiányt is okoz, ezért az izmok akár sorvadnak és a bőr szerkezete is sérül, elvékonyodik, erőteljesen dehidratálttá válik, kinézete pedig fakó és élettelen lesz.  A letapadt, sorvadt izmok összenyomják az ereket, és blokkolják az arc keringését. Az artériás rendszer csökkent működése a tápanyagellátást blokkolja, a vénás rendszer gátoltsága pedig a vénás erek kitágulását és a méreganyagok felhalmozódását okozhatják.

Megoldás a Bio arcplasztika

Az arcplasztikáról sokunknak a sebészeti beavatkozás jut elsőként eszünkbe, pedig ennek a kóros elváltozásnak a kezelésére szolgáló természetes módszer valóban bio arcplasztika, mert sokkal inkább képes harmonikus módon szépíteni az arcot, mint bármely invazív módszer.

Ez a vágás nélküli, főként a manualitásra épülő természetes arckorrekció intenzív eredményre képes és igazán harmonikus eredményt ad. Segítségével az öregedési folyamat visszafordítható és újra volument kaphat a megereszkedett arc.

A bio arcplasztika elsőként a csontokra tapadt, akár sorvadt mimikai izmokat mobilizálja, ami által belülről oxigénhez és tápanyaghoz jutnak a szövetek. Ezt követően lehet a mimikai izmokat lazítani és trenírozni, a kötőszövetet újraépíteni és rugalmasítani. Majd az arcizmok megerősödnek, tónusossá válnak, és egy intenzív tartóerő jelenik meg, mely már ellenáll a gravitációnak.

A speciális mozdulatok megemelik és felhúzzák az arcközepet, a ráncok halványodnak, visszahúzódik a toka, az áll és az arckontúrok is határozottabbá formálódnak. A homlokizomzat megemelésével a szemhéj és a szemöldök vonala is feljebb kerül. Fölötte a bőr kisimul és az arcvonások élesebbé válnak. A technika eredményeképpen a kötőszövetek is erősödnek, nő a bőr rugalmassága és fokozódik a szövetek hidratációja.

Emellett, ha megnyugtatjuk az izmokat, a test korábbi memóriáját, hitrendszerét is átalakítjuk, akkor nemcsak az ellazulás, hanem az erő is megjelenik újra. Az izom sosem attól erős, hogy tart, hanem akkor erős, amikor rugalmas, ilyenkor képes az összehúzódásra és az elernyedésre, mert nem a statikus erő az igazi erő, hanem a hullámzó, pulzáló erő.

A modern hatóanyagok közül a mimikai izom ellazító hightech nanopeptid komplexek kiválóan segítik az izmok ellazulását és használatukkal nagymértékben gyorsítható és tartósítható az elért hatás

Mi ad volument a bőrnek?

A bőr teltségét lényegében az irharéteg biztosítja, melynek lipidtartalmát bőrazonos olajkompozíciókkal építhetjük fel. Emellett az irhában található fibroblasztok termelik a kollagén- és az elasztinrostokat, valamint a glikozaminoglikánt. Egymáshoz kapcsolódva, egy háromdimenziós hálószerkezetet alkotva ezek az építőkövek tartják a bőrt, biztosítják teltségét, tömörségét, és rugalmasságát.

Ma már a biotechnológia növényekből képes tiszta, bőrazonos hialuronsavakat, kollagént, glukozaminoglikánt, ceramidot előállítani. Ezekkel a modern hatóanyagokkal kiválóan építhetjük újra a bőr tartószerkezetét. Emellett a sejtszinten ható mátrixépítő nanopeptidek azzal turbózzák a bőrmegújítást, hogy nagyon hatékonyan képesek inspirálni a saját sejtjeinket a regenerálódásra és kiválóan fokozzák a saját elasztin, kollagén és fibroblaszt termelésünket.

Egészség és szépség

Ma igen gyakoriak a különböző bőrproblémák, tíz nő közül nyolc küzd valamilyen fokú bőrérzékenységgel. A bőr természetes egyensúlyi állapotának felborulása, a bőrszerkezet károsodás nem minden esetben látható szabad szemmel, mert a károsodások lehetnek mikroszkopikus méretűek. Tünetileg érzékeny a bőr, rosaceás tünetek, vagy hámló, gyulladásos felületek, esetleg pattanások láthatóak a bőrön.

Ilyenkor a szokásos ápolásnál többre van szükség, mert ha egészséges és szép bőrre vágyunk, akkor elsődleges célunk a bőregyensúlyunk helyreállítása legyen, mert az egészséges bőr az, amit fiatalítani lehet, a többi bőrállapotot elsőként normalizálni szükséges.

A bőrproblémák a lelkileg érzékenyebb embereknél nagyobb valószínűséggel alakulnak ki, ezért az esetek többségében a bőr normalizálásakor a magas stresszfaktor okozta feszült izomrendszerrel is foglalkoznunk kell. A tapasztalataink szerint a rosaceás páciensek szinte száz százalékának szüksége van bio arcplasztikára ahhoz, hogy a bőrük gyógyulása lehetővé váljon.

Kényes egyensúly

A problémás arcőr kozmetikai ápolása is különleges, mert ha problémás bőrt szintetikus készítményekkel kezeljük, a tünetek csökkenhetnek ugyan, de egy idő múlva visszatérnek, és újra érzékenység, irritáció jelentkezhet. Ha pedig tiszta, természetes, értékes növényi olajokat tartalmazó natúr készítményekkel ápoljuk, akkor a bőr gyulladással és irritációval reagálhat.

A különbség oka, hogy a készítmények eltérően hatnak az egyensúlyát vesztett bőrön, a velünk szimbiózisban élő, mikroszkopikus méretű Demodex atkákra, amelyek túlzott elszaporodása vezet gyulladásokhoz, irritációkhoz, akár aknéhoz vagy rosaceához. A szintetikus kozmetikumok nem táplálják az atkákat, még ha károsíthatják a bőrt és bőregyensúly eltolódást okoznak, a natúr készítmények tiszta olajai viszont kiváló táplálékforrást adnak nekik.

Komplex kezelés a megoldás

Egy teljes természetes bőrmegújítás átlagosan két – három hónap alatt megvalósítható, legyen cél az arc fiatalítása vagy az arcbőr normalizálása.  Mindez az újszerű kezelési metódusnak és a modern nanopeptid hatóanyagoknak köszönhető.

A természetes bőrmegújítás nagy türelmet igényel, mert az első hetekben a káros  mikroorganizmusokat és káros kötőszöveti gócokat szükséges felszínre hozni és eltávolítani.

Emellett ma szinte mindannyiunkra jellemző a fokozott bőrszarusodás, illetve sok esetben már kötőszöveti megvastagodások is találhatóak a bőrön. Ezeket szükséges eltávolítani, hogy bőrünk funkciója és anyagcseréje helyreálljon.

A speciális növényi összetevőkkel kiegyensúlyozhatóak a kórokozóvá vált mikroorganizmusok a bőr felszínén, a bio hatóanyagokkal sejtszinten helyreállítható az egészséges bőrszerkezetet és a bőr természetes védő funkciója. A bio arcplasztikával pedig regenerálható a bőr, kötőszövet és izom hármas egysége.

A cikk a DRHAZI támogatásával jelent meg.

Mentés