Krémmánia magazin

Ha már halloween, jöjjenek a sütőtökös beauty kencék!

Most, az éves tökfaragási időszak közepén épp itt az ideje, hogy sorra vegyük, milyen bőrápolókból válogathatunk, ha a sütőtök illatában szeretnénk tobzódni. Meglepő módon nincs túl sok variáció a témára, de szerencsére azért akad jó minősítésű testápoló és éjszakai arcmaszk is belőle a KM-en, sőt még egy jó kis pakolásra is rábukkantunk, úgyhogy az esti bőrápoló rituálénkat szinte teljes egészében felfűzhetjük a halloween témájára.

Nesti Dante Horto Botanico Sütőtök Natúrszappan

Fürdeni nem csak tusfürdővel lehet, a natúrszappanok felé is érdemes ellátogatni, sütőtökösből is van pár változat, ilyen a Nesti Dante terméke is, ami 4,5-ös értékelésen áll. Az ígéretek szerint sütőtökös színszappanuk lágyítja az érdes bőrt – nos, erre vonatkozóan nem érkezett visszajelzés, de az biztos, hogy igazi finom, cukros sütőtök illata van.

Bath & Body Works Marshmallow Pumpkin Latte Body Lotion

A Bath & Body Works  4,8-as értékelésű testápolója nem is olcsó, nem is könnyű beszerezni, de valamit mégis csak tudhatnak a márkánál, hiszen a legtöbb termékük rendre szuper értékeléseket kap a KM olvasóktól. A sütőtökös testápolójuk shea vajat és a bőrt védő E-vitamint, valamint kondicionáló B5 vitamint is tartalmaz, ennek megfelelően remekül hidratál és finom selymessé teszi a bőrt, az illatáért pedig egyszerűen odáig vannak használóik. “Annyira finom, cukros süti illat, hogy elképzelni sem tudok finomabbat.” Nyammm.

The Body Shop Vanilla Pumpkin Kézkrém

Egy picit megosztó értékelésű ez a kézkrém. Az illatában inkább a vanília dominál, a sütőtök (vagy inkább tökmag) kiegészítő illatjegyként érezhető. Hatását jónak ítélték, ápolja, védi a kezeket a hűvös időben, páran azonban megjegyezték, hogy más típusokhoz képest több kell belőle, így nem feltétlen tartozik a gazdaságos kiszerelésekhez. Tubusos volta persze pozitívum, mint minden más TBS kézkrém esetén.

Too Cool For School Pumpkin Sleeping Pack

Egy kis k-beauty sem maradhat ki a listából, a Too Cool For School száraz bőrre való éjszakai, tápláló maszkja a sütőtök erejével próbál a bőrápolás terén remekelni. A rutin végén, záróakkordként vigyük fel a maszkot, majd hagyjuk hatni egész éjjel, hogy összetevői mind felszívódjanak és remélhetően kifejtsék áldásos hatásukat. Tartalmaz japán szilfa gyökér kivonatot, ami egyes kutatások szerint hasonló szintű hidratáló hatással bír, mint a hialuronsav. Emellett még bőrkondicionáló és bőrnyugtató összetevőkkel is bír a távol-keleti maszk.

Ilcsi Sütőtök Narancs Krémzselé

Zárásként jöjjön egy kis magyar alternatíva, az Ilcsi krémzseléje, ami nem más, mint laza, sápadt, vitaminhiányos, zsír- és vízhiányos bőrre való pakolás. Hidratáló, bőrfeltöltő, regeneráló, tápláló, összehúzó, vitaminfeltöltő hatású, így egyszerre, amit már az INCI második helyén a sütőtök kivonatnak köszönhet. Ezen kívül még édes narancsot, mézet és ricinusolajat is tartalmaz a pakolás, ami a visszajelzések szerint valóban feltölti, táplálja a bőrt.

 

Mentés

Mentés

Mentés