Krémmánia magazin

TOP5 Lip tint Dél-Koreából

Egyre népszerűbb ajakszínezőnek számítanak a lip tintek, amik bár enyhébb fedést adnak, mint a rúzsok, jól rétegezhetők és egészen tartósak is. Dél-Koreában a legnagyobb a hype körülöttük, nem csoda, hogy a k-beauty márkák kollekcióinak kötelező elemei. Bár itthonról többnyire csak neten lehet belőlük feltankolni, egészen szép kis rajongás alakult ki körülöttük.

Típusukat tekintve találhatunk vizes bázisút, krémeset és olajos változatot is, amelyek leginkább az ajakápoló tartalmukban különböznek egymástól. A vizes komponensű típusok igénylik leginkább a rétegezést, köszönhetően annak, hogy ezekkel tudjuk egyszerre a legkevesebb pigmentet felvinni, így rajtunk múlik, mennyire akarunk az “épp-csak” hatástól eltávolodni. Fontos, hogy ezek használata esetén mindenképp javasolt ajakápoló használata, ugyanis rendesen száríthatják a szánkat, pláne most, a hidegebb időben. Ezenkívül egy előzetes ajakradírozás és az általános, szorgos ápolás is hasznos lehet, ha rá akarunk kattanni a lip tintekre, ugyanis a masszívan pigmentált változatok az ajkak apró repedéseit jobban megszínezhetik.

Peripera Peri’s Tint Water

A vizes típusok közül a Krémmánián a Peripera Peri’s Tint Water ajaktintája a legjobbra értékelt (4,5-ös). Öt színben kapható, a finish-e fényes, tartóssága pedig a tapasztalatok alapján közepes – közepesen jó. A színek az üvegbe zárva jóval intenzívebbnek tűnnek, mint egy rétegben felkenve. Kiszerelésük olyan, mint egy fura körömlakké, ugyanis a pici tégely valóban üvegből van, így ha magunkkal cipeljük, érdemes nem kiejteni a táskából. A csomagolása amúgy nagyon csajos, messziről lerí róla, hogy ez valami más, ez olyan k-beauty-s.


A krémes ajaktinták jóval intenzívebb színt kölcsönöznek, tartósságban pedig szuperjók, 4-5 órát is bírnak. Több ajakápolót is tartalmaznak, mint a vizes változatok, bár erről megoszlanak a vélemények – valakinél elegendő volt az az ápolás, amit a lip tint adott, másnál pedig kiderült, kellett volna még egy 0. réteg balzsam előtte. Mi azért mindenképp az utóbbira szavazunk, egy kis plusz ápolás sosem árt.

Etude House Fresh Cherry Tint

Az Etude House márka lip tintjei rendre 4-es feletti értékelésűek, közülük most a Frech Cherry-t emeljük ki, ami egészen élénk, már-már neonos színekben érhető el. Glicerint és shea vajat is tartalmaz, illata pedig a elmondások szerint igazán remek – értékelése 4,37-en áll.

Innisfree Eco Flower Tint

A krémesebb változatok közé tartozik az 5-ös értékelésű Innisfree ajaktintája, pigmentáltságban azonban visszafogottabb, mint az Etude House terméke. Lágyabb, natúrabb színek jellemzik, amiket 3-4 rétegben is fel kell kenni, ha látványos fedést akarunk elérni – ez persze nem hátrány, ha épp az a cél, hogy visszafogott sminkünk legyen.

Tonymoly Cat’s Wink Tony Tint Szájszinező

Jojoba olajat tartalmazó applikátoros ajaktinta, ami hidratál és színez is egyszerre. A vélemények alapján illata mellett íze is említésre méltó a 4,67-es értékelésű, cicás cukiságnak. A színe tartós, persze evéstől ivástól azért kopik belőle, a puszi osztást azonban bírja.


Még egy fokkal többet tesznek ajkaink ápoltságáért az olajos komponensű ajaktinták. Száraz ajkakra és hűvös, szeles időben kényelmesebb lehet ezeket viselni, persze egy jó ajakápoló használata ekkor sem árt.

The Saem Eco Soul Tint In Oil

Intenzíven hidratáló növényi olajokat tartalmaz, amelyek az ápolásról gondoskodnak, miközben intenzív, tartós színt “ragaszt” a szánkra. Az olajak viszonylag lassan szívódnak fel, fél óra, óra is kell nekik, így viszont hatása is jobb, attól pedig nem kell tartani, hogy a színe utána elillanna. Hat különböző árnyalatban kapható.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés