Krémmánia magazin

Ha elfogynak, örökre eltűnnek (X)

A Lush és a Szumátrai Orangután Társaság (Sumatran Orangutan Society, SOS) együtt védi meg az orangutánokat és esőerdei élőhelyüket. A Lush új Orangutan szappanjának eladásából származó minden bevételt (az ÁFA levonása után) az SOS és helyi partnere, az Orangután Információs Központ (Orangutan Information Centre, OIC) támogatására fordítjuk. A cél, hogy a szumátrai Bukit Mas környékén található, egyedülálló Leuser Ökoszisztéma határán elhelyezkedő földterületet újra esőerdő borítsa.

Az #SOSsumatra kampány 2017. november 24-én indul. Célja, hogy felhívja a figyelmet a kihalás szélére sodródott orangutánok helyzetére, illetve az erdőirtás hatásaira. Már csak 14 600 vadon élő orangután maradt Szumátrán. A Lush ezért 14 600 exkluzív Orangutan szappant gyártott, de ha elfogynak, örökre eltűnnek, ahogy az orangutánok is!

Az Orangutan szappan illata egyedi, pacsulis-narancsos, alapja pedig a Szumátrához közeli Nias szigetéről származó extra szűz kókuszolajból készült.

Helen Buckland, az SOS igazgatója a következőket nyilatkozta: „A vadon élő orangutánokat számos veszély fenyegetni, túlélésüket esőerdei otthonuk védelme garantálja. Fantasztikus érzés visszaszerezni és újjáéleszteni ezt a területet, hogy az orangutánok újra szabadon kószálhassanak.”

Simon Constantine, a Lush vezető parfümkészítője és az etikus beszerzési csoport vezetője így nyilatkozott: A SOS tagjai elmagyarázták, majd megmutatták, milyen hatással vannak az általunk használt összetevők Szumátrára. Azonnal eldöntöttük, hogy megváltoztatjuk a hozzáállásunkat, eltüntetjük a pálmaolajat a szappanbázisainkból és megpróbáljuk jóvátenni a kárt, amit okoztunk. Fontos fordulópont volt ez. Rájöttünk, hogy nem dönthetünk többé a legkisebb rossz mellett, helyette megoldást kell találnunk a problémákra, amiket a pálmaolaj és más összetevők jelentenek. Még soha nem találkoztam ennyire hatásos projekttel: a SOS valódi megoldást talált a problémára, mára 500 hektárnyi erdőterületet telepítettek újra azon a területen, mely 10 éve még illegális pálmaültetvény volt.”

Az Orangutan szappan online és az üzletekben is elérhető lesz egész Európában. További információkért hívd a +36 70 428 3428 telefonszámot vagy írj a webshop@lush.hu címre.

További információk az SOS-ről

A Szumátrai Orangután Társaság (Sumatran Orangutan Society, SOS) egy jótékonysági szervezet, mely a szumátrai orangutánok és élőhelyük megőrzésére jött létre. Támogatják a helyi konzervációs programokat, és kampányokat indítanak a vadon élő orangutánok védelmében. www.orangutans-sos.org

SOS hírlevél itt.
Tudj meg többet az SOS és a Lush kampányáról itt.
A Lush szumátrai információs központja itt.

A cikk a Lush támogatásával készült.