Krémmánia magazin

Az idei Golden Globe sztárjaitól garantáltan megtanulhatod, hogy sminkelj, ha fekete ruhába bújsz

A Golden Globe-díjátadóra, mint várható volt, a hírességek többsége fekete ruhában érkezett, hogy ezzel is kifejezzék tiltakozásukat a munkahelyi zaklatások és a nők hátrányos munkahelyi megkülönböztetése miatt.

A Weinstein-botrány kapcsán elindult Time’s up! mozgalomnak köszönhetően így azt is láthattuk, milyen változatos sminkeket lehet készíteni, ha talpig éjfeketébe bújunk – ami valljuk be, így télen több mint esélyes.

Füstös szemsminkekben persze nem volt hiány, azonban sajnos, ez sem áll jól mindenkinek. Míg Katherine Langford esetén ötcsillagos volt a látvány…

Fotó: Getty Images

… addig Natalie Portmant roppantul öregítette az erőteljes szemsmink.

Fotó: WireImage

Emma Stone smaragdzöld szemsminkje és a hozzá választott mályvás rúzs telitalálat volt. A közepesen sötét színek nem öregítették, a füstös jelleg azonban kellően alkalmivá tette a makeupot. A színválasztásnak mélyebb értelmezése is volt: miután a színésznő maga is határozottan kiáll a nők egyenjogúsága mellett, sminkmestere a Századforduló szüfrazsettjeinek jellemző színeit, a zöldet, a lilát és a fehéret használta a smink elkészítéséhez.

Fotó: Getty Images

A vörös szőnyegen látott színes sminkek közül az egyik nagy kedvencük Zuri Hall metálkék szemsminkje. Gyönyörű árnyalat, amihez a nude rúzsnál se több, se kevesebb nem kellett.

Fotó: WireImage

Az élmezőnybe tartozik még nálunk Margot Robbie is, aki a pozíciót rúzsárnyalatának köszönheti. Eszméletlen szép, intenzív szín, utánanéztünk, a Chanel Rouge Allure Velvet Luminous Matte Lip Colour La Sensuelle és La Romanesque árnyalataival készült.

Fotó: Getty Images

Demi-Leigh Nel-Peters sminkjében szimpatikus, hogy a klasszikus vörös helyett egy málnás, gyümölcsös árnyalatú rúzst választottak.

Fotó: WireImage

Susan Kelechi Watson természetes afro frizurájának látványát kár lett volna elnyomni valamilyen erőteljes sminkkel. A fénylő barnás-ekrüs árnyalatok azonban tökéletes mennyiségű ragyogást adtak arcának.

Fotó: Getty Images

Millie Bobby Brown sminkjének és frizurájának borítékolhatóan nagy lesz a népszerűsége a tinik körében. Rajongói sanszosan már most nekiállnak gyakorolni a huncutul ívelt tusvonal meghúzását, amihez reméljük, ők is csak egy kis szájfény erősségével felérő rúzst fognak választani. Alig 13 évéhez ennél izmosabb smink nagyon nem illett volna és szerencsére ezt ő is tudta.

Fotó: WireImage

Jamie Chung terrakotta színű rúzsa és barnás szemsminkjében nehéz lenne belekötni. Látványos de nem túlzó, színt ad arcának de nem harsog, az árnyalatok pedig tökéletesen illenek bőrszínéhez.

Fotó: WireImage

Hasonló a helyzet Zoe Kravitz sminkjével is, bár nála a gigászi smaragdzöld függők vitték el úgyis a figyelem javát.

Fotó: Getty Images

Allison Williams sminkjénél szintén a földszínekkel dolgoztak, az eredmény itt is telitalálatnak bizonyult.

Fotó: Getty Images

Nem úgy Maggie Gyllenhaal esetében, akit nagyisminkje és seszínű szemöldöke minimum 30 évvel öregbített.

Fotó: Getty Images

Angelina Jolie szemhangsúlyos sminkjét tanítani kellene – mégis, több fotót megnézve róla, ez esetben egy picivel több színt is vihettek volna a színésznő sminkjébe. Arcbőre sápadtnak tűnt és ezen a világos nude rúzs csak erősített.

Fotó: WireImage

Saoirse Ronan az abszolút minimál smink mellett tette le a voksát. Nos, ez is egy opció, azonban ha nagyon világos bőröd van, lehet, hogy nem árt ennél több színnel sminkelni, hogy kicsit élettelibb legyen a végeredmény.

Fotó: WireImage

Lám, ha csak egy kis fekete tusvonallal és vörös rúzzsal megdobjuk a látványt, máris jobb a helyzet – Emma Watson sminkje nőies, elegáns és szerencsére kellőképp fiatalos is, pedig a téglavörös rúzsszín egy picit már a határon táncol.

Fotó: WireImage

Jessica Chastain sminkje sem lett sokkal erősebb, mint Emmáé, a huncut frufrus frizura helyett azonban csodás, egyoldalra leomló hajzuhatagot készítettek neki, ami egyből a klasszikus, hollywoodi glamúrral koronázta meg a színésznőt.

Fotó: Getty Images

A másik vörös hajú szépség, Christina Hendricks megjelenése mindennek a feltűzött hajjal operáló változatát képviselte.

Fotó: WireImage

Claire Foy sminkje is a vörös rúzson alapult, de sajnos esetében az árnyalata túl hideg az ő bőrszínéhez, ráadásul kék szemeinek hűvösségén is erősít, az összképet pedig a szigorúan hátrafésült frizura is csak tovább keményíti. És mintha valahogy a száj alsó ívét sem sikerült volna megtalálni.

Fotó: Getty Images

Ilyen turbános fejfedőhöz elvárható is volt, hogy Tracee Ellis Ross sminkje is kellőképp erőteljes legyen. A karakánul körvonalazott szemek ennek az elvárásnak eleget is tettek.

Fotó: Getty Images