Krémmánia magazin

Bőrszínre lesznek szűrhetők a Pinterest beauty fotói

Izgalmas szűrővel bővíti funkcióit a Pinterest, hamarosan szépségápolással, sminkeléssel kapcsolatos kereséseinket bőrszín szerinti szűrő segítségével is pontosíthatjuk.

Használata semmi extrát nem kíván a részünkről, egyszerűen csak a releváns (angol) keresőszó után ezentúl a felső szűrő sávban pici színköröket is láthatunk majd. Indulásként négyet határoztak meg, de ígéretük szerint a felhasználói visszajelzések és elemzések alapján tovább fogják majd finomítani a szűrési lehetőséget.

A szűrő béta verziójának elindítását igazi tapsvihar fogadta, hiszen közleményük szerint is a Pinterest felhasználóinak 70%-a keresgél napi szinten szépségápolással, divattal, sminkeléssel kapcsolatos fotókat és bizony a kínálat óriási. Több mint 8 milliárd beauty és frizura fotó van már elmentve a rendszerben, ami bizony igényli a lehetőséget, hogy a felhasználók pontosabban tudjanak szűrni közöttük.

A közösségi média platform a kiterjesztett valóság és a szépségápolással kapcsolatos gépi tanulás (machine learning) területén úttörő ModiFace-el közösen fejleszti az új funkciót, hogy az a lehető legpontosabban legyen képes a bőrtónus meghatározására. Nem könnyű feladat, hiszen egy fotó színeit nagyban befolyásolja a megvilágítás, az árnyékok mértéke, amelyekkel mind számolniuk kell a fejlesztőknek a megfelelő azonosítás érdekében.

Forrás: https://medium.com

A minden felhasználó számára elérhető, éles indítása a szűrőnek igényel még egy kis átfutási időt, de addig is mindenki megnyugodhat, a Pinterest közleménye szerint a bőrszín beállítással kapcsolatos kereséseink adatait nem mentik el maguknak, így azt nem használják majd fel hirdetések célzásához és saját nyitóoldalunk képajánlóját sem fogják finomítani eszerint.