Krémmánia magazin

Kat Von D nem oltatja be a gyerekét, döntése márkájára is kihatott

Az első örömkiáltások után, hogy Kat Von D bejelentette, férjével gyermeket várnak, máris mérges morajlás futott végig rajongótáborán. Kiderült, a tetoválóművész/sminkmárka tulajdonos nem tervezi, hogy beoltatja születendő kisfiát.

“Ez az én testem. Ő a mi gyerekünk. És ez a mi várandósságunknak az útja.”

Írta többek között abban az instás bejegyzésben, amiben kifejtette, számított rá, hogy éri majd kritika, ha őszintén megosztja személyes döntéseit terhességével és a közelgő szüléssel kapcsolatban, de arra nem számított, hogy ilyen hevesek lesznek a támadások.

“Ha nem tudod, milyen az, ha az emberek nevetségesnek tartanak, próbálj meg nyíltan vegán lenni. És ha nem tudod, milyen az, ha az egész világ nyíltan kritizál, elítél, szabvány véleményekkel traktál és kioktat, próbálj meg nyíltan vegán állapotos lenni az Instagramon, válaszd a természetes, fájdalomcsillapítás nélküli, otthon levezetett vízben szülést bábával és dúlával és dönts úgy, hogy vegánnak neveled a gyerekedet, akit nem oltatsz be.”

I knew the minute we announced our pregnancy that we would be bombarded with unsolicited advice. Some good and some questionable - unsolicited none the less. I also was prepared for the backlash and criticism we would get if we decided to be open about our personal approach to our pregnancy. My own Father flipped out on me when I told him we decided to ditch our doctor and go with a midwife instead. If you don’t know what it’s like have people around you think you are ridiculous, try being openly vegan. And, if you don’t know what it’s like to have the entire world openly criticize, judge, throw uninformed opinions, and curse you - try being an openly pregnant vegan on Instagram, having a natural, drug-free home birth in water with a midwife and doula, who has the intention of raising a vegan child, without vaccinations. My point being: I already know what it’s like to make life choices that are not the same as the majority. So your negative comments are not going influence my choices - actual research and educating myself will - which i am diligently doing. This is my body. This is our child. And this is our pregnancy journey. Feel free to follow me on here if you like what I’m about - whether it’s tattooing, lipstick, Animal Rights, sobriety, feminism, ridiculous gothiness, black flower gardening, cats, or my adorable husband. But if you don’t dig a certain something about what I post, i kindly ask that you press the unfollow button and move the fuck on. So before anyone of you feel inspired to tell me how to do this, I would appreciate you keeping your unsolicited criticism to yourself. More importantly, for those who have amazing positive energy to send my way, I will gladly and graciously receive it with love! X

Kat Von D (@thekatvond) által megosztott bejegyzés,

Hát, meg kell hagyni, feldobta a labdát és valójában nem értjük, miért is várta azt, hogy nem támadás-cunami fog végigsöpörni Instás oldalán, ha ilyen megosztó témában posztolja véleményét. A várandósság-szülés-gyereknevelés szentháromságáról alapban is mindenkinek határozott és komoly véleménye van még akkor is, ha közvetlenül nem érintett benne és bizony boríthatja valakinek a testét fültől lábujjig tetoválás, élhet tökösen belevaló, vagány életet, az olyan fajsúlyos kérdésekben, mind egy gyerek egészsége, beoltatása, bizony nem meglepő, ha a biztos utat választja.

Igaz, ettől függetlenül igaza van:

“Ez az én testem. Ő a mi gyerekünk. És ez a mi várandósságunknak az útja.”

Kat Von D felszólította követőit, ha nem tetszenek nekik az által megosztott gondolatok, és csak virtuális szapulásra képesek, legyenek szívesek és ne kövessék őt tovább – de arra talán nem gondolt, micsoda népharagot gerjesztett és hogy ez vállalkozására is erőteljesen kihat. Felháborodott ex-rajongói ugyanis most ott nyüzsögnek a Redditen és társain, ahol olyan témákon pörögnek, mint hogy hogyan lehet visszacserélni a Kat Von D sminkeket és mik a legjobb dupe-ok, mert ők bizony nem támogatják olyan valaki márkáját, akinek ilyen őrült és veszélyes elképzelései vannak.

It’s a boy.🖤 @prayers

Kat Von D (@thekatvond) által megosztott bejegyzés,