Krémmánia magazin

5 toplistás rúzs 1500 forint alatt

A drogériás kedvenceket vettük górcső alá, hogy kikutassuk, melyek közülük a legjobbak, amik maximum 1500 forintba kerülnek. Jó hír, hogy a vélemények alapján egészen sok jó minőségű, pénztárcabarát alternatívából választhatunk, így bárhol is laktok az országban, valamelyik márka termékeit biztosan meg tudjátok vásárolni a közelben, ha kedvetek lenne próbára tenni őket.

Színkikötést nem tettünk, hiszen a márkák gyakorta frissítik az aktuális divatirányzatoknak megfelelően a kínálatot, a finisek esetén azonban érdekes, hogy a mattból több csücsült a toplista elején.

1. Rimmel Kate Moss Ajakrúzs

 

A kategória abszolút győztese, rengeteg visszajelzés érkezett már róla, értékelése jelenleg 4,4-en áll, akciósan pedig sokszor még egy ezrest sem kell érte kiadni. Mind az elérhető színeket, mind pedig fedését dicsérik, igaz nem szuper tartós ajakrúzsról van szó, ha reggel mellette döntetek, dobjátok be a táskátokba is, biztos ami biztos. Pozitívuma, hogy nem szárít, ha pedig szeretitek váltogatni a matt és fényes finiseket, bátran tegyétek, a Rimmel Kate Moss Matt Ajakrúzs is hasonlóan szép értékelésű.

2. Catrice Ultimate Matt Lipstick

A Catrice matt rúzsa még a Rimmelesnél is jobb értékeléseket kapott eddig, 4,82-es pontszáma azonban jóval kevesebb, negyven visszajelzésből alakult ki, így “csak” a második helyre tettük a toplistán. A krémes textúrájú, vegán ajakrúzs jelenleg tíz árnyalatban érhető el, a visszajelzések alapján nem szárítja az ajkakat és a színei is szépek, jól fednek. Pár óránként esetében is érdemes felfrissíteni a színt, pláne, ha eszünk és iszunk is, de a kopása egyenletes, nem lesz ciki a megjelenésünk a vacsi végére.

3. Rival de Loop Young Lip Colour Matt

Árban egyik toplistás rúzs sem tud versenybe szállni a Rival de Loop matt rúzsával, ami akciózás nélkül is csak 600 forint. Ezért az árért pedig egy egészen jó, 4,52-es értékelésű sminkterméket kapunk, ami csini színekben érhető el és szép fedést is biztosít. Aláhidratálni azonban érdemes, ugyanis többen is írták, hogy kicsit szárít, evés után pedig ezt is érdemes felfrissíteni, ár-érték arányban azonban így is szuper.

4. Avon True Matt Hatású Ajakrúzs

Újabb matt gyöngyszem következik, mégpedig az Avontól. Rengeteg visszajelzés érkezett rá, amik alapján 4,34-es értékelésen áll. 15 árnyalata közül biztosan mindenki megtalálja a számára megfelelőt, állaga krémes, jól kenhető és nem ragad. A Krémmánia Blogon megjelenésekor részletes tesztet is írtunk már róla, abból is kiderül, bár nem szárít, érdemes előhidratálni és radírozni, hogy az elhalt hámdarabkákat ne emelje ki. Ő is magunkkal cipelős típus, ugyanis pár óránként jó, ha igazítunk rajta, azonban ha ez nem gond, remek kis társra teszünk szert nagyjából egy ezresért.

5. Trend It Up Ultra Matte Ajakrúzs

A DM Trend it up ajakrúzsai úgy általában is jól szerepelnek a Krémmánián, közülük is a legjobb a 4,42-es értékelésű matt típus, amire a legtöbb vélemény érkezett eddig. Ára nincs egy ezres, legtöbbször pedig valamelyik árnyalatát még le is akciózzák, így abszolút pénztárcabarát megoldás lehet azoknak, akik szeretnek kísérletezgetni a színekkel, de nem költenének egy vagyont a high end darabokra. A hozzájuk tartozó szájceruzák is nagyon népszerűek és érdemes is használni őket, ha tartósabb színt szeretnénk elérni. Egyenletesen kopik, de kopik, így pár óránként vagy étkezés után frissítést igényel. A pici barázdákba nem ül bele, nem szárít, jól fed és az elérhető színek is elégedettségre adhatnak okot.