Krémmánia magazin

Férfiaknak szóló sminktermékekkel jelentkezik a Chanel

Első, férfiaknak összeállított sminkkollekcióját mutatja be hamarosan a Chanel, amelynek induló darabjai alapelemek lehetnek a sminkelés iránt érdeklődő férfiak számára.

Ezúttal azonban felejtsük el a drag queenek művészi kivitelezésű és gigaharsány sminkjeit, a Boy De Chanel névre keresztelt szettbe ugyanis se highlighter, se szemhéjpúder, de még egy kis pirosító sem került. A feltűnő sminkek helyett a hétköznapi megjelenés javítását segítő színtelen ajakbalzsam és négy-négy színben kialakított alapozó és szemöldökceruza található a kollekcióban, amelyeknek csomagolása is sötét, a maszkulin jelleget erősítő lett.

 

Chanel – Boy De Chanel férfiaknak szóló sminkkollekció

Luxus megjelenés azonban ide vagy oda, az alapozó kifejezetten szolid színválasztéka meglepően oldschool húzás volt a Chanel részéről. Persze érthető, hogy egy termék piaci bevezetésekor nagy a kockázat, azért érdemes lett volna levonni a tanulságot a női sminktermékek piacán zajló átrendeződésből és az egyenjogúság és esélyegyenlőség nevében széles színpalettával előrukkolni, amelynek híre biztos, hogy nagyot szólt volna a médiában is.

Vogue Brasil (@voguebrasil) által megosztott bejegyzés,

Az újdonságok a hónap végén, először Dél-Koreában jelennek meg, majd szép fokozatosan minden piacra bevezetik őket. Mint a WWD-nek nyilatkozták: “Épp, ahogy Gabrielle Chanel annak idején a férfiak gardróbjából vett kölcsön ruhadarabokat, hogy felöltöztesse a nőket, úgy a Chanel most a nők világából merített inspirációt, hogy a férfiak számára egy új, esztétikus megjelenés alapelemeit alkossa meg. Vonalak, színek, érzések és gesztusok… Nincsenek abszolút nőies vagy férfias előfeltételek: a stílus egyedül, ami meghatározza a személyt, amik lenni szeretnénk.”