Krémmánia magazin

Rúzshack – így varázsolj extrasötét ajkakat

Végszükség esetére és hirtelen támadt grunge hangulathoz jól jöhet ez az egyszerű sminktrükk, hiszen extrasötét rúzst legtöbbünk nem használ napi rendszerességgel – így könnyen lehet, hogy nincs is otthon.

Nem kell hozzá más, mint neszesszerünk alapkelléke, a fekete szemceruza.

Kellő hidratálást követően ugyanis, ha a rúzs alá felviszünk egy rétegben szemceruzát, rúzsunk színe 3-4 árnyalattal is sötétebb lehet, attól függően, mennyire volt erős a fekete alap. Teljesen feketére előfesteni egyébként nem érdemes ajkainkat, úgy szinte semmi sem látszik majd a rúzs színéből. Csináljunk egy-két próbát az éles bevetés előtt, hogy lássuk, melyik elérhető intenzitásra van szükségünk.

Túl puha és túlzottan kenődő szemceruzáink is új értelmet nyerhetnek általa, miközben szuper jó, sötét ajkakat kapunk eredményül.

A hack működik egyébként fordítottan is: ha világosítani szeretnénk rúzsunk színén, fehér vagy világos bézs szemkontúrceruzával menjünk végig ajkainkon először. A rúzs színe jóval világosabb, púderesebb jellegű lesz. Az aláhidratálásról itt se feledkezzünk meg!

Villámtesztünk eredménye itt látható, amihez az eredeti (középső) színt a Trend It Up Ultra Matte rúzs 470-es árnyalata adta.