Krémmánia magazin

Amit mindenkinek tudnia kellene az otthoni hajfestésről (X)

Ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes hajfestéket, számtalan dolgot kell
figyelembe vennünk. Elsők között át kell gondolnunk, hogy milyen tartós és milyen színű hajszínt
szeretnénk elérni. Ezt követi a hajunk természetes színének meghatározása, és végül az ellenőrzés, hogy a kiválasztott hajfesték/hajszínező megfelel-e az eredeti hajszínünknek.

Ez egy nagyon fontos lépés, hiszen a vásárlók nagy része a termék dobozán szereplő modell hajszíne alapján választ, ami sok esetben megtévesztő lehet! A doboz hátulján található színskála megmutatja, hogy milyen kiinduló hajszínre alkalmazható a hajfesték/hajszínező, és milyen színárnyalat érhető el vele. Egy sötétebb, természetes hajszínen értelemszerűen sötétebb, míg egy világos hajon élénkebb, harsányabb színt fogunk elérni.

Hajfestés vagy hajszínezés?

A kérdés, ami egyszerűnek tűnik, mégis fontos, hogy teljesen megértsük a kettő technológia közötti különbséget. A kimosható hajszínezők esetében a pigmentek a hajszál felületére ülnek fel, így csak egy színárnyalatot adnak a természetes hajszínnek, színmélységet változtatni nem tudunk velük. Ezzel ellentétben a tartós hajfestékek megnyitják a hajszálat és behatolnak a haj szerkezetébe, ezáltal színmélységet és színárnyaltot is tudunk velük változtatni, nem kimosható, hosszan tartó eredménnyel.

A hajfestékeket/hajszínezőket 4 tartóssági szint alapján oszthatjuk be:
0. szint: Hajszínező, 1 hajmosással kimosható → Tipp: Syoss Root Retoucher – Sötétbarna + Schwarzkopf Live Hajszínező kréta – Pink robbanás
1. szint: Hajszínező, 6-8 hajmosásig tart → Tipp: Schwarzkopf Live Hajszínező – Türkiz kísértés + Syoss Color Toner – Platina
2. szint: Hajszínező, 24-26 hajmosásig tart → Tipp: Palette Color Shampoo – Fekete csokoládé + Palette Color Shampoo – Gyöngyszőke
3. szint: Tartós hajfesték, tartósan megváltoztatja a hajszínt → Tipp: Schwarzkopf Pure Color –
Babaszőke + Schwarzkopf Color Expert – Sötétbarna

Ezeket a besorolásokat minden esetben megtaláljuk a termék dobozán!

Extra tippek

  • Mindig tartsuk be a biztonsági utasításokat! A termék dobozán, illetve a dobozban
    lévő használati utasításon minden hasznos információt megtalálunk.
  • Ősz haj festése: Az első ősz hajszálak elfedésére alkalmazhatunk hajszínező termékeket, viszont teljesen ősz haj fedésére minden esetben használjunk tartós hajfestéket.
  • Fontos a hajápolás! A színeredmény nagy mértékben függ a haj állapotától, ápoltságától.Minél egészségesebb kinézetű a haj, annál szebb lesz a kapott színeredmény is.

A cikk a Henkel támogatásával készült.