Krémmánia magazin

Újdonságok Maszkföldéről: gumimaszkok Dél-Koreából

A csúszkálós fátyolmaszkok helyett itt a legújabb szépségmaszk hype, ami DIY lelkűeknek igazi mennyország lehet. És amúgy is.

A rubber mask még múlt évben kezdett felkapottá válni, de hazánkat azóta sem rohanta le a k-beauty újdonság, a Krémmánián legalábbis kutatva találjuk példányait, ami ilyen különlegesség esetén egyet jelent az ismeretlenséggel. Itt az ideje hát, hogy bemutassuk a téma legnépszerűbb darabjait.

A gumimaszkoknak két típusa van, az egyik egy fátyolmaszkhoz hasonlatos maszk, amit a hozzá csomagolt pakolás fölé kell cuppantani, a másik pedig egy több komponensből álló készítmény, ami zselés/gumis állagúra szárad (ez modeling mask néven is fut) . Találkozhatunk ezeken kívül többször használatos szilikon maszkokkal is, amiket akár az ebayről is beszerezhetünk és bármilyen, számunkra szimpatikus arcpakolás fölé feltehetünk, hogy lezárva a levegőtől a hatóanyagokat azok még jobban beszívódhassanak bőrünkbe.

Dr. Jart+Lover Rubber Masks

A téma legnépszerűbb darabja a Dr. Jart+ babafejes maszkja, amiből négy variáns kapható: hidratáló, ragyogást fokozó, tisztító és bőrnyugtató. A hatóanyagok ampullában érkeznek, amit nekünk kell felvinni a bőrre, majd arra kerül rá a barna hínárból és algából készült, gumiszerű maszk.

Dr. Jart+ Rubber Masks

Dr. Jart+Shake & Shot™ Rubber Masks

Ha szerettetek gyerekkorotokban gipszfigurákat készíteni, bejövősek lesznek a kikeverős maszkok, amik egy száraz, porszerű és egy folyékony komponensből állnak – mint ez is. A mozis pohárra hajazó, roppant cuki tégelyben kell összeönteni a kettőt, majd jól összerázni, picit állni hagyni és a mellékelt spatulával feldolgozni a bőrre. Külön gumimaszk itt nincs, ugyanis maga a készítmény szárad gumis állagúra. Szintén több változatban kapható: hidratáló, bőrnyugtató, ragyogást fokozó és feszesítő.

Itt is egy por és egy zselés állagú komponenst kell összekeverni, majd felkenni arcunkra, ami gumiszerű állagúra szárad és a hatóidő végeztével könnyen eltávolítható. Hialuronsavas, a hidratálásra koncentráló dermokozmetikum, kár, hogy került bele kevés alkohol és parfüm.

Peach & Lily – Shangpree – Premium Modeling Mask

Négyféle változatban találhatjuk meg a Peach & Lily gumis arcmaszkját, a szokásos feszesítő-világosító, hidratáló, anti-aging és aktív szenes tisztító típusok érhetők el. Nem olcsó mulatság, darabja 20 dollár, vagyis 5000 forint körüli áron mozog, de az ígéretek szerint ezért a pénzért igazi spa ápolást és kényeztetést kaphatunk otthonunkban.

Lindsay – Modeling Rubber Mask

Egy joghurtos pohár minden szépségét magán hordozza ez a gumimaszk, amiből nyolc különböző változatot is találhatunk a különböző webshopokban. Aktívszenes, levendulás, kollagénnel tuningolt, vitaminos, hűsítő, kamillás és arany-, illetve ezüstkolloidot tartalmazók közül választhatunk. Ellentétben a fentiekkel, a por állagú készítményekhez sima csapvizet kell hozzáadni, összekeverni és felvinni a bőrre.