Krémmánia magazin

Kaia Gerber bemutatja: sminktrendek a divathetekről

Véget ért a divathetek forgataga, New York, London, Milánó és Párizs is bemutatta a 2019-es tavaszi-nyári divatot, és ahogyan az lenni szokott, a szépségtrendek is igyekeztek formát ölteni a modellek az arcain.

Kaia Gerbert ebből a szempontból érdemes kiemelten kezelni, hiszen a legnépszerűbb modellek közé tartozik, így a tervezők nem csak kollekcióik kulcsdarabjait mutatják be rajta, de a smink tekintetében is a legkifejezőbbet akarják alkotni, ha róla van szó.

Miután pedig Kaia végighaknizta mind a négy metropoliszt és több mint egy tucat divatbemutatón fordult meg, elég, ha végignézzük a róla készült felvételeket, hogy lássuk, milyen irányba kacsintgatnak a színek és finisek a jövő évben.

No makeup makeup

Az aligsminkek továbbra is markánsan tartják magukat, a megfelelő arcápolás (és az általa elért makulátlan arcbőr) jelenti a smink legfontosabb részét, amire már (legalábbis tűnjön úgy, hogy) alig kerül festék. Ajkainkra egy kis szájfény elegendő, a műszempillákat természetesen hanyagoljuk, bőven megteszi egy kis spirálozás, ellenben szemöldökünk ívét ne felejtsük el formázni, dúsítani, az ugyanis még mindig divat marad. Az erős kontúrozás felejtős, egy leheletnyi pirosító tökéletesen megteszi, ha picit árnyalnánk arcunkat.

Isabel Marant divatbemutató, 2019 tavasz-nyár (Fotó: Peter White/Getty Images)
Stella McCartney divatbemutató, 2019 tavasz-nyár (Fotó: Peter White/Getty Images)

Szemhangsúlyos sminkek

Minő meglepő, a karakteres szemsminkek is divatban maradnak, a Tom Ford arannyal dúsított és a Longchamp klasszikus verziója mellett a Miu Miu sminkesei azt is bemutatták, hogyan lehet egy szemsmink hangsúlyos, “mindössze” a szemöldökök felturbózásával.

Tom Ford divatbemutató – 2019 tavasz-nyár (Fotó: Pietro D’aprano/FilmMagic)
Longchamp divatbemutató, 2019 tavasz-nyár (Fotó: Peter White/FilmMagic)
Miu Miu divatbemutató, 2019 tavasz-nyár (Fotó: Peter White/Getty Images)

Csillámok

A csillámos szemsminkek lesznek a következő szezon leglátványosabb elemei, bátran pakolhatjuk tele szemhéjunkat és környékét strasszokkal és flittereknek beillő gigacsillámokkal – csak tudjunk tőlük pislogni. Ezek persze inkább csak bulisminkeknek lesznek jók, de ne aggódjunk, lesz még fesztiválszezon, ahol kiélhetjük csillámporos vágyainkat.

Valentino divatbemutató 2019 tavasz-nyár (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Fényjáték

A csillámokkal persze lehet takarékosan is bánni és az eredmény lehet, hogy sokkal ízlésesebb is lesz. A selyemfényű és szépen ragyogó szemfestékből a bronz és az arany tuti választás lesz, de a pasztell színek bármelyikét feldobhatjuk sminkünket, lényeg, hogy álljunk meg a sejtelmes ragyogás szintjén. Tartsuk kezünk ügyében highlighterünket is és már most kezdjük el gyakorolni, hogyan készítsünk olyan üde és ragyogó sminket, mint amit a Chanel bemutatóján láthattunk.

Anna Sui divatbemutató, 2019 tavasz-nyár (Fotó: Pietro D’aprano/FilmMagic,,)
Chanel divatbemutató, 2019 tavasz-nyár (Fotó: Peter White/Getty Images)

Napcsókolta hatás

Az erős sminkek helyett a barnulós jó idő közeledtével keressük elő ismét bronzosítónkat, hogy arcunk szépen árnyalt, napcsókolta hatású legyen. Minden más tekintetben maradhatunk az egyszerűbb sminknél is, mint amilyet a Max Mara kifutóján láthattunk, de bevonhatunk még egy kis barnás-terrakottás földszínt is sminkünkbe – feltéve, hogy az árnyalat nem öregít rajtunk úgy tíz évet (Moschino).

Max Mara divatbemutató, 2019 tavasz-nyár (Fotó: Daniele Venturelli/WireImage)
Moschino divatbemutató, 2019 tavasz-nyár (Fotó: Victor Boyko/Getty Images)