Krémmánia magazin

Deciem maradt, a főnök ment – Így folytatódott a szappanoperába illő cégtörténet

Mint arról már beszámoltunk, múlt héten a Deciem háza táján jókora felfordulás támadt, miután az alapító Brandon Truaxe a világ szeme láttára kattant meg teljesen és jelentette ki, határozatlan ideig szüneteltetni cége minden működését.

Való igaz, a Deciem weboldalának nyitósite-ja nem működött, a márkák aloldala azonban vígan muzsikáltak, vették fel a megrendeléseket is, sőt, csütörtökön még instás posztjai alatt is megnyugtatta az érdeklődőket, a rendelések ki lesznek szállítva.

Ha a webshop kerülő úton működött is, az üzletek egy része nem nyitott ki. (Fotó: twitter/vnleblanc)

Ettől függetlenül a kisebbségi cégtulajdonosnál (egész pontosan az Estée Lauder csoportnál, ami 28%-át birtokolja a cégnek) betelt a pohár és bírósághoz fordult, hogy eltávolíttassa a vezetői székből Truaxe-t. Az ontariói bíróság pedig pénteken döntést is hozott az ügyben és elrendelte, hogy Brandon Truaxe-tól azonnali hatállyal vonjanak meg minden cégvezetői jogosultságot, egyúttal Nicola Kilnert, aki eddig társ-vezérigazgatóként vezette a Deciemet, ideiglenes vezérigazgatóvá nevezték ki.

Truaxe szócsövét, a Deciem instás oldalát is kikapcsolták szombatra, hogy ezzel vegyék elejét az ex-igazgató további online kirohanásainak – amik mondani sem kell, az utolsó percig meghatározták a posztok tartalmát. Ettől még persze nem tűnt el az éterből, saját instás oldalán keresztül továbbra is megosztja a világgal őrült fantazmagóriáit és értelmetlen szócsatáit, a kérdés pedig ezen a ponton már inkább az: hol van a családja, hogy segítsen neki? Mert mentálisan segítségre szorul, annyi szent.