Krémmánia magazin

Szépségvitaminok hajra, bőrre, mindenre

Nagyon felkapottá váltak a szépségvitaminok, a belülről jövő szépség jegyében egy sor instabarát étrend-kiegészítő és multivitamin látott napvilágot – mert bizony a fotogenitás ebben a műfajban is legalább annyira fontossá vált, mint hogy ér-e valamit a cukorkaformájú tabletta.

Gyorsan hozzátennénk, ez azért nincs egészen jól így. Ezeket a készítményeket mégiscsak bevisszük a szervezetünkbe, ezért egyáltalán nem azt kellene néznünk, mennyire mutatós a csomagolás, sokkal inkább azt, valóban a megfelelő vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok vannak-e benne. Intő példa erre Tati rózsaszín bogyói, a vlogger haj- és bőrápoló vitaminjai ugyanis bármennyire is jól marketingeltek, az eddig megjelent vélemények alapján nem egyértelmű, ér-e bármit is a készítmény.

Mindezt szem előtt tartva, három kategóriában mutatjuk be nektek a Krémmánián is elérhető szépségvitaminok közül a legújabbakat, a KM-legeket és a legdivatosabbakat. Kérésünk csupán annyi, mérlegeljétek, és lehetőség szerint egy vérvizsgálattal is ellenőrizzétek, pontosan milyen hatóanyagokra és miért van szükségetek és az alapján válasszátok ki a számotokra legmegfelelőbb készítményt.

Legújabb szépségvitaminok

Legújabb szépségvitaminok a Krémmánián: Cytoplan Hair, Skin & Nails, Viridian Ultimate Beauty Complex és Tropy Szépségvitamin Tabletta

A Krémmániára felkerült legújabb három szépségvitamin mindegyike a haj, a körmök és a bőr egészségét is igyekszik támogatni. A Cytoplan Hair, Skin & Nails tablettákból napi egy a javasolt, hatóanyagai között pedig megtaláljuk az antioxidáns szelént, a pattanásos bőr kezelésében is hatásos cinket, rezet, biotint, továbbá rezet és komplex formában növényi kivonatokat és MSM-et is, csak, hogy néhányat említsünk. Vegán és candida betegséggel küzdők számára is megfelelő összetételű, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, laktózt, mesterséges színezéket és ízesítőt sem, így alkalmas azoknak is, akik laktózérzékenyek, és/vagy a 160 grammos diéta szerint étkeznek.

A Viridian Ultimate Beauty Complex tablettából napi kettőt érdemes szedni, hatóanyagai hasonlóak, mint a Cytoplan esetén, az MSM, a cink, a biotin, a C-vitamin és szelén ugyanúgy megtalálhatók benne, sőt, valamivel nagyobb mennyiségben is. Tartalmaz még ezen felül vasat, rezet, erős antioxidáns hatású karotinoidokat (alfa- és béta-karotint, Kriptoxantin és Zeaxantint) és a hajra és bőrre szintén jótékony hatású szőlőmag kivonatot is.

A harmadik újdonság a Tropy Szépségvitamin Tabletta, aminek összetevői között szintén megtaláljuk a biotint, a cinket és a C-vitamint, de nem tartalmaz szelént, helyette A- és E-vitamin került bele, valamint B1-, B2-, a bőr számára szuper jó B3-vitamin, más néven niacin, továbbá B6- és B12-vitaminok.

Krémmánia toplistás szépségvitaminok

A Krémmánia legnépszerűbb szépségvitaminjai: Merz Spezial Drazsé, HairClinic Extra Kapszula és Forcapil Kapszula

Rengeteg szépségvitamin található a Krémmánián, közülük mutatjuk be azokat, amikre sok és javában pozitív vélemények érkeztek. Ilyen a Merz Spezial Drazsé, ami 65 vélemény után 4,31-es értékelésű, hatásosságát pedig többek között niacin, C-, E- és A-vitamin, biotin és cink tartalmának köszönheti. Kúraszerűen kell ezt is szedni, mint minden szépségvitamint, a visszajelzések alapján sokaknál segített a hajhullás kezelésében és a körmöket is erősítette. Az arcbőrre gyakorolt hatásával kapcsolatban kevesebben írtak, pedig célja szerint a készítmény arra nézve is pozitív hatásokat ígér.

A HairClinic Extra Kapszulát igaz, hogy még csak 13-an véleményezték, értékelése azonban 4,85-ös, így mindenképp kiemelésre érdemesnek tartottuk. Mint neve is elárulja, elsősorban a haj szerkezetére ható készítmény, hasonlóan a többihez, tartalmaz biotint, cinket, rezet, A-vitamint és antioxidáns gránátalma-kivonatot. Az értékelők gyorsabb hajnövekedésről, látványosan megugró babahaj mennyiségről és kevésbé hulló hajról számoltak be, használata ennek is kúraszerűen javasolt.

A Forcapil Kapszula a kiválasztott harmadik toplistás, ami 82 vélemény után is 4,13-as értéken áll. Hatóanyagai között megtaláljuk a B5 vitamint, a biotint, a cinket, elsősorban a haj- és köröm szépségére, egészségére ható készítmény. A visszajelzések alapján sokaknak segített a hajhullás kezelésében, gyorsabban nőtt tőle a haj, valamint erősebb, egészségesebb lett annak szerkezete, ugyanígy a körmöket is erősítette. Az arcbőrt nem irritálta, nem okozott pattanásokat, mint sajnos az előfordult más, hasonló készítménynél.

Divatos szépségvitaminok a Krémmániáról

Divatos szépségvitaminok: SugarBearHair Vitamins, Fountain The Beauty Molecule és Hum Nutrition Daily Cleanse Clear Skin and Acne Supplement

Ha a külcsín is számít, a SugarBearHair gumimaci formájú vitaminjai egyértelműen az élmezőnybe tartoznak, a kis kék, édességnek álcázott vitaminkészítménytől csak úgy roskadozik az Instagram. Összetevői között az A-, C-, D- és E-vitaminokat itt is megtaláljuk, tartalmaz jódot és cinket, valamint gigászi mennyiségű biotint is. Egész pontosan az ajánlott napi bevitel tízezerszeresét, amit egy picit muszáj kritikával illetni, ugyanis miután a biotin vízben oldódó vitamin, amiből a felesleg kiürül, szimplán kipisiljük a mennyiség bő 9/10-ed részét. Ráadásul érdemes megjegyezni a biotinról (és ez az összes készítményre vonatkozik), hogy az csak a biotinhiányból eredő, nagyon ritka egészségügyi állapot esetén kialakuló hajhullást orvosolja (ugyanis azt a legtöbb élelmiszer a szükségleteknek megfelelő mennyiségben tartalmaz). Ettől függetlenül az eddigi vélemények alapvetően jók, értékelése 4,2-őn áll, így egy próbát megérhet, ha fontos, hogy cuki is legyen az a vitamin, amit beszedünk.

A Deciemhez tartozó Fountain folyékony étrend-kiegészítői itthon is egyre nagyobb rajongótáborral rendelkeznek, közülük eddig a Fountain The Beauty Molecule szépségital az, amire már vélemény is érkezett a Krémmánián. Annyiban kilóg a bemutatott készítmény közül, hogy ez nem célzottan a hajra vagy arcbőrre ható készítmény, hanem úgy általában, a belülről való szépülést kívánja támogatni. Ebben két fő hatóanyaga a rezveratrol, ami nagy mennyiségben a vörös szőlőben, vörösborban található gyulladáscsökkentő, vércukorcsökkentő és rákellenes szerként is jótékony hatású összetevő – mindezekre vonatkozóan azonban humán vizsgálatok eddig még nem igazán történtek, csupán állatokon végzett kísérletek alapján lehet következtetni hatásaira. Másik hatóanyaga a hialuronsav, amiről a gyártó azt írja, élelmiszer-tisztaságú, annak azonban nem sikerült a nyomára akadni, pontosan milyen módon tesz jót testünkkel, ha megisszuk.

A HUM étrend-kiegészítőit is kár lenne kihagyni a felsorolásból, közülük a Hum Nutrition Daily Cleanse Clear Skin and Acne Supplement ráadásul célzottan a szép, egyenletes, aknémentes bőr érdekében készült. Ennek megfelelően főbb hatóanyagai a cink, a szelén, és a mangán, de tartalmaz rezet, MSM-et és zöld matcha tea kivonatot is. Értékelés még a Krémmánián nem érkezett rá, a Sephora oldalán 4,1, az Amazonon 3,7-esre pontozták, míg az Influensteren 4,56-on áll – meg kell hagyni, nagy a szórás.