Krémmánia magazin

Masszíroztad már kaviccsal az arcod?

Na jó, a kavics kifejezés meglehetősen lekicsinylő, hiszen az ívesre formázott alkalmatosság, a gua sha, rózsakvarcból vagy jáde kőből készül és az azonos nevű tradicionális kínai masszázs eszköze.

A gyógyító ásványok körüli hype és a masszázskövek fotogenitásának köszönhetően a gua sha hihetetlenül felkapottá vált, amiről a net népe nem győzi trendi fotóival elárasztani a közösségi médiát – és ami ennél is jobb, valóban remek hatásai vannak a finom mozdulatoknak.

fotó: instagram.com/aestheticskinstudio

A tradicionális testmasszázs tömör lényege, hogy a meridián-masszázson alapulva ismétlődő mozdulatokkal fokozza a meridiánokban az energiaáramlást, javítva ezáltal a vérkeringést, serkentve a nyirokkeringést. Ha utánanéztek a neten, a hátmasszázs változatról brutálisan bevörösödött, véraláfutásokkal tarkított hátak képeit hozza a Google, szerencsére az arc esetén ilyenről szó nincs.

A gua sha legfontosabb hatásai között szerepel a már említetteken felül, hogy oldja izomblokkokat, csökkenti a puffadást, elősegíti a bőrsejtek megújulását, továbbá feszesítő hatással is van bőrünkre.

Az ismétlődő, enyhe nyomások pontos helyét persze nem árt tudni, de szerencsére egy csomó videó készült már a témában (a lenti például szuper), amikből azt is megtudhatjuk, a masszázst tiszta, smink nélküli, hidratált bőrön érdemes végezni. A gua sha-t egy kis ápoló arcolaj társaságában kezdjük mozgatni bőrünkön, így a síkos olajtól nem csak kellemesebb lesz használata, de a hatóanyagokat is bele tudjuk dolgozni bőrünkbe.

Gua sha masszázskövet egy csomó helyen lehet kapni vagy online rendelni, nagyjából csak a pénztárcánk szabhat határt neki, hogy mennyire márkás, avagy márkátlan követ választunk a rituáléhoz.

Ti hogy vagytok vele? Kipróbálnátok?