Krémmánia magazin

A szépítő elektronikai eszközök határozzák meg 2019 szépségápolási trendjeit

A high-tech szépségkütyük nagyot fejlődtek az elmúlt években, 2018-ban egyértelműen a legdivatosabb felszereléseknek számítottak a szépségápolásban és úgy tűnik ez még csak a trend kezdete volt. A 2019-es szépségipari előrejelzések a bravúros kis szépítőszerkezetek még nagyobb térnyerését emlegetik, amik legfőbb lényege, hogy otthon is elvégezhető, személyre szabott bőrápolást nyújtanak tulajdonosaiknak.

HiMirror Mini okostükör

Hatalmas összegeket fordítottak a cégek technológiai fejlesztésekre, gondoljunk csak az okostükrökre, amik már 2016-ban is nagy port próbáltak kavarni. A legismertebb HiMirror idén már egy miniváltozatot is piacra dobott, ami nem csak bőrünket analizálja, de összekapcsolható Facebook csatornánkkal, a Spotify appjával és persze a YouTube-al is, plusz a készítmények összetevőit is tartalmazó Skin Safe app és a vásárlássegítő Amazon Alexa valamint My Beauty Box is felpattintható rá.

A L’Oreal is megtalálta a módját, miként lehet a legtöbbet kihozni az okostükrökből. A ModiFace-el közösen kidolgozott AI tükreik a vásárlók arcát, bőrét analizálva tudnak segítséget nyújtani a megfelelő típusú, árnyalatú dekorkozmetikumok kiválasztásában, mi pedig reméljük, hogy hamarosan a hazai drogériákba, márkaüzletekbe is megérkeznek ezek a berendezések.

Az otthon használatos készülékek között a legnépszerűbb típusok az arctisztítást segítők, mint a szilikon borítású Foreo Luna különböző változatai, amik a Krémmániások tapasztalatai alapján is szuperül teszik a dolgukat és finom puha, tiszta bőrt hagynak maguk után anélkül, hogy egy arcradír keménységével dörzsölnénk szét az arcunkat. Közülük a Luna Fofo már arcelemző applikációt is kapott, aminek segítségével személyre szabott kezelést kaphatunk pillanatok alatt.

Foreo Luna Fofo

A maszkok terén is piacra dobta saját készülékét a Foreo, ami szintén a hozzá tartozó applikáció segítségével okosítható fel saját bőrtípusunknak megfelelően. A Foreo UFO lényege, hogy 90 másodperce rövidíti az arcápoláshoz szükséges időt, ezt pedig úgy éri el, hogy első lépésben felmelegíti a bőrt, majd a pulzálásoknak köszönhetően a bőrbe juttatja a kívánt hatóanyagokat, végül a krioterápia segítségével a bőrbe zárja azokat, miközben erősíti is arcbőrünket.

Foreo UFO

Arctisztító fronton nem érdemes megfeledkezni az arckefékről sem, amik szintén népszerű kategóriát képviselnek és esetükben szintén megjelentek az első, applikációval turbózott verziók. A Krémmánián is népszerű és jó értékelésű Clarisonic Mia készüléknek Mia Smart Sonic Cleansing Face Brush néven fut a személyre szabott bőrápolási programot javasló, applikációs változata.

Clarisonic Mia Smart Sonic Cleansing Face Brush

A Neutrogena a Skin Skanner szenzoros bőrszkennert dobta piacra, amit a hozzá tartozó Skin360 appal tudunk használni. A szkennert magát mobilunkra kell ráerősíteni, végigpásztázni vele arcunkat, hogy az applikáció értékelje a méréseket és ismertesse bőrünk állapotát. Az adatokat persze eltárolja, így nyomon követhetjük a változásokat és megmondja azt is, melyik konkrét bőrápoló, bőrtisztító Neutrogena készítmény lenne a legmegfelelőbb számunkra.

Neutrogena Skin Scanner

Nem csak ez az egy szépítő készüléke van a Neutrogena-nak, a fényterápiás maszkok is nagyon népszerűek, és egyet ők is kifejlesztettek Light Therapy Acne Mask néven. Az UV-mentes készülék kétféle fényt bocsát ki, a kék fény az aknét okozó baktériumok ellen küzd, a piros fény pedig csökkenti a gyulladást. Eddig két vélemény érkezett rá, azok alapján pattanásos bőrűeknek érdemes lehet próbát tenni vele.

Neutrogena Light Therapy Acne Mask

Meglepő helyeken is belefuthatunk otthoni szépítőkütyükbe, a Lidl például külföldön már piacra dobta házi arcmaszkkészítő készülékét, ami kollagén kapszula, desztillált víz és egyéb, nekünk tetsző folyékony összetevőkből készíti el zselémaszkunkat.