Krémmánia magazin

Parfümecsetek és parfümtollak az új illatozó kedvencek

Hol van már a régi szép idő, mikor jól elvoltunk parfümünk golyós miniváltozatával, amit kedvünkre tologathattunk bőrünkön, ha napközben egy kis illatfrissítésre volt szükségünk. Hála az innovációnak és szakadatlan újdonságvágyunknak, új formáját találták ki a táskabarát parfümöknek, jelesül az ecsetes, tollas változatokat.

Ezekkel gyakorlatilag illatosra pingálhatjuk magunkat bárhol, bármikor, egyetlen kézmozdulattal. Elférnek a legkisebb kézitáskában, ha repülővel utazunk is jól jönnek, ha fedélzetre felvihető folyadékok mennyiségét nézzük és egyáltalán, olyan cukik, hogy egy szimpla melós napot is feldobnak, ha előbányásszuk őket táskánkból. Egészen új dologról van szó egyébként, eddig csak az Yves Saint Laurent, a Mugler és a Jo Malone rukkolt elő velük – mutatjuk is őket, szépen sorban.

Yves Saint Laurent Black Opium Click & Go Perfume Pen

Yves Saint Laurent Black Opium Click & Go Perfume Pen

Az Yves Saint Laurent Black Opium Click & Go Perfume Pen esetén az Eau de Parfume illatanyagait géles formulával elegyítették és  ahhoz, hogy előcsalogassuk a toll belsejéből, annak végén található gombocskát kell megnyomni, majd a toll hegyével végigsimítani bőrünkön. 200 használatra (gombnyomásra) elegendő illatanyagot tartalmaz, mennyiségileg 2,5 ml EdP-t zártak az eredeti üvegcse csillogását magán hordozó tollba.

Mugler Perfuming Pen – Angel, Alien, Aura

Mugler Perfuming Pen – Angel, Alien és Aura EdP

A Mugler legnépszerűbb illatait mind tollá formázta, az Angel, az Alien és az Aura Eau de Parfume is megtalálható ilyen kiszerelésben. Esetében gombnyomás nélkül magunkra kenhetjük a parfümöt, tollszerű hegye ugyanis wax állagú, a parfüm pedig ehhez már alapból hozzá van keverve, nekünk csak annyi dolgunk van, hogy kívánt testrészünkre rajzolgassunk vele.

Jo Malone – Jo Loves A Fragrance Paintbrush

Jo Malone – Jo Loves A Fragrance Paintbrush

A Jo Malone a fentiektől picit eltérően pozicionálta magát, ő nem tollat, hanem ecsetet dobott piacra – igaz, használata ugyanaz, mint az YSL parfümtollé. A kinézetre valóban (smink)ecsetre hasonlító szerkezetben az illatanyagok géles formulával elegyednek, amelyeket a kívánt testrészünkre kenhetünk. Négy illatváltozatban érhető el: a Pomelo egy grépfrút ihlette citrusos illat, a White Rose & Lemon Leaves az elegáns rózsa, citrusok és citrusfa illatkompozíciója, a Green Orange & Coriander fanyar zöld citrus, gyógynövények és meleg, fűszeres fekete bors elegye, míg a Red Truffle 21 egy nagyon egyedi, friss, gyümölcsös füge és roppanós, kesernyés citrusos illatjegyek kombinációja.