Krémmánia magazin

Még egy évet várni kell a tökéletes bőrre, de megéri

2020-ban jelenik meg a készülék, aminek tudásától leesett az állunk. A Procter & Gamble által kifejlesztett bőrtökéletesítő szerkezetről van szó, ami a CES2019 innovációs kiállításon mutatkozott be. Az otthoni használatra kialakított Opté Precision Skincare System készülék lényege, hogy a legjobb optikai eljárásokat, elemző algoritmusokat és nyomtatási megoldásokat ötvözték, hogy a belehelyezhető színezett szérumot a legprecízebben vigye fel arcunkra és maximális fedést biztosítson.

Opté Precision Skincare System

Kvázi egy alapozógépről van szó, ami a bőrhibák, egyenetlen bőrszín, hiperpigmentáció jeleit képes tökéletesen elfedni, legalábbis sokkal de sokkal jobban, mintha mi állnánk neki holmi alapozóecsettel maszatolni az arcunkat. Itt azonban nem áll meg a tudománya, mert amellett, hogy ásványi pigmentekkel azonnal lefedi a bőrhibákat, bőrápoló összetevőket is tartalmaz: bőrhalványító, ápoló összetevőket és hidratáló, bőrpuhító alkotóelemeket – hogy pontosan miket, azt még nem tudni, de a lenti videó alapján hetet összesen.

A tenyérben elférő kis szerkezet a beleépített kamerának köszönhetően másodpercenként 200 fotót készít bőrünkről, miközben azt mozgatjuk rajta, “Blue LED Scan Lights” egysége pedig kimaxolja a melaninszintek közötti kontrasztokat; állítólag háromszor pontosabban érzékeli a bőr színbéli egyenetlenségeit. Ezekhez kapcsolódik egy elemző rendszer, ami az észlelt pöttyök, foltok méretét, helyzetét és formáját analizálja, hogy mindennek a végén a ketyerébe tölthető szérumot (igazából alapozót) egy mininyomtató segítségével hihetetlen vékony, mégis hibátlan fedést biztosító módon bőrünkre felvigye.

A készülék használata olyan, mintha egy elektromos borotvát mozgatnánk arcunkon, ami aprólékos gonddal nagyon kevés, mégis közepes fedést nyújtó alapozó szérumot juttat a bőrünkre.  Használható a szem környékén is, ahová, hogy a kék fény ne károsítsa szemünket, kisebb fejet is kialakítottak. A Opté Precision Serum névre keresztelt alapozó az alap bőrszínt tekintve nem univerzális, de állítólag készülni fog belőle világosabb és sötétebb bőrszín számára megfelelő változat is.

Bár a készülék nemzetközi megjelenését 2020-ra lőtték be, néhány szerencséshez már eljutott tesztelésre, sőt, Hong Kongban komolyabb jelenléte is gyanítható egy nem nyilvános videó és a régiónkból el nem érhető weboldal alapján, miközben például ő is véleményt mondott már róla…

… de a lenti videó még látványosabban bemutatja, mire is képes az Opté:

Miután a készülék tényleg egy borotvához hasonlatos és kinézetre sincs túl csajosra dizájnolva, talán nem túl vad kijelentés azt mondani, a férfiak körében is nagy sikere lesz, hiszen nélkülöz mindenféle maszkhatást és piperkőc ecsetek sem szükségesek. A kérdés így már csak az, pontosan milyen összetevőkkel éri el a látványos eredményt az Opté és mennyibe fog kerülni.

A lenti, expón készült videót is érdemes megnézni, ha látni akarjátok használat közben, mi pedig ezúton jeleznénk, készen állunk a tesztelésre!