Krémmánia magazin

Skip-care: új arcápolási trend Dél-Koreából

Tisztára, minta Marie Kondo vette volna kezelésbe a k-beauty kelléktárát, az egyszerűsítés, a felesleges holmiktól mentesítés ugyanis elérte a szépségápolás legnagyobb trendjét, a 10 lépéses arcápolási rutint is.

A különböző arcápoló készítmények tudatos összeválogatásán alapuló metódus persze 2019-ben sem tűnik el, mégis jelentős finomításokon esik át. A hírek szerint ugyanis Dél-Koreában megnőtt az érdeklődés a többfunkciós készítmények, illetve a meglévők okosabb használata iránt, ha pedig ott ez most a divat, szinte biztos, hogy hamarosan mindenhol ez lesz a módi, ami nem is tűnik olyan rossznak. A trendnek már neve is van: skip-care, amit az angol skip (kihagyni) és skincare (bőrápolás) szavak társításával hoztak össze.

Fotó: Getty Images

A skip-care lényege, hogy gondoljuk át, pontosan mire, milyen összetevőkre van szüksége arcbőrünknek, arcápolási rutinunkat pedig célirányosan, a felesleges termékek kihagyásával, DE a szükséges hatóanyagok megtartásával állítsuk össze.

Ez persze roppant kézenfekvőnek és logikusnak hat, mégis, miután annyiféle készítmény van, könnyű elcsábulni, ráadásul a mostanság népszerű termékek nagy hányada valóban csak egy bőrprobléma kezelésében nyújt segítséget: egy szérum a ráncoknak, egy a pórusoknak, egy kis esszencia a hidratálásért és máris összejön 8-10 termék is, amiket napi szinten alkalmazunk.

A célzott bőrápolást tekintve ezzel önmagában semmi gond, pláne, ha sikerült már kialakítani a tuti biztos rutint, mégis, a jelek szerint növekszik az igény a többfunkciós termékekre, amelyekkel csökkenthető a készítmények száma és így a reggeli/esti készülődésre szánt idő is. Arról nem is szólva, hogy talán a pénztárcánk sem sínyli meg annyira a dolgot.

Erősít a trendet a nemsemleges kozmetikumok egyre nagyobb népszerűsége, illetve a férfiak is kezdenek rákapni a tudatos(abb) bőrápolás ízére, egy célorientált, kevésbé pepecselős, mégis hatékony metódus pedig egyértelműen szimpatikusabb megoldást jelenthet számukra.

A Krémmánián is találni jó pár olyan készítményt, amely egyszerre több bőrprobléma kezelésében is segítségünkre lehetnek:

Feszesítés + Nyugtatás + Hidratálás

Missha Time Revolution Night Repair Science Activator Borabit Ampoule

A Missha Time Revolution Night Repair Science Activator Borabit Ampoule már sokatok számára ismerős lehet, eddig 56-an értékeltétek a k-beaty készítményt és többségében pozitívan, ugyanis 4,41-en áll jelenleg is. Tapasztalataitok alapján simítja, feltölti, ragyogóbbá teszi a bőrt, miközben megfelelően hidratál és gyulladásgátló összetevőinek köszönhetően nyugtatja is a bőrt.

Hidratálás + Feszesítés + Fényvédelem + Enyhe fedés

Paula’s Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF30

Szintén népszerű a Krémmánián a Paula’s Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF30 arckrém, amely amellett, hogy megfelelően hidratálja a kombinált és zsíros bőrt, fényvédőként is bevethető, enyhén színezett, ami finoman egységesíti a bőrszínt, továbbá feszesíti a bőrt, így a 30+-os korosztály érintett tagjainak kipróbálásra érdemes lehet a képessége.

Anti-aging + hidratálás

Swanicoco Fermentation Care Serum

Friss hús a KM-en a Swanicoco Fermentation Care Serum (legalábbis eddig még kevesen fedeztétek fel magatoknak), amely ígéretei szerint világosabbá teszi az arcszínt, csökkenti a finom vonalakat, hidratálja a bőrt és közben erősíti is azt. Teszi mindezt úgy, hogy az INCI első helyén a rizs (Oryza sativa) fermentált kivonata áll, amelyet négy különböző peptid és hidratáló összetevők követnek, továbbá még egy sor növényi kivonat, amelyek közül jó pár szintén fermentált típusú.