Krémmánia magazin

Újra divatba jött az öntapadós műköröm

A körömmatricának tűnő, de annál vastagabb, teljes körmöt borító press-on műkörmök szép lassan a géllakkok uralmára törnek, ideje volt hát, hogy mi is szót ejtsünk képességeikről. Látványban, dizájnak hatalmas a választék, a letisztult nude típusoktól a csillámokkal, mintákkal túltolt, már-már giccses variációkig mindent megtalálunk.

Fotó: instagram/kissnyprose

Voltak már hasonló műkörmök tíz-húsz évvel ezelőtt is, jelenlegi sikerük azonban abban áll, hogy nem csak hasonlóan gyorsan, pár perc alatt felragaszthatjuk őket extra felszerelés, UV-lámpa vagy spéci ragasztó nélkül, de 5-6 napig minimum kitartanak (az ígéretek két hétről beszélnek, de mint tudjuk, a valóság a legritkábban egyezik meg ezzel), bírják a meleg vizet, fürdéskor sem áznak le.

A sztárok közül állítólag Jennifer Lopez is szívesen pattintja körmeire ezeket az instant manikűröket, manikűröse legalábbis arról számolt be a Vouge-nak, hogy általuk tudja kliensei, így Lopez számára is megoldani a gyors és igényes manikűrcserét akár napjában többször is, ha az outfit vagy az esemény megkívánja.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Classic with a bit of sparkle. ✨ #TBT #nailsbytombachik #jlonails #jlo

Tom Bachik Nails (@tombachik) által megosztott bejegyzés,

A lenti poszt szépen mutatja felhelyezésük módját és egyszerűségét, ami alapján tényleg nem lehet nagy ördöngösség a manikűr elkészítése:

Ha megtetszettek az újhullámos press-on manikűrök, íme néhány ötlet rá, mely márkáknál érdemes körülnézni amellett, hogy a press-on nails keresőszóra az Ebay, az Amazon vagy akár az Aliexpress is tucatnyi találatot dob ki.

imPRESS

Fotó: impressmanicure.com

Nálunk is beszerezhető, online pedig még több változatban megrendelhetők az imPRESS márka öntapadós műkörmei, amik egyértelműen a nagyvárosi, letisztult, de mintáktól sem mentes kollekciókra ment rá. Több divatház is készített már velük közös kollekciókat, kimondottan a divatos, felkapott márkák között tartják számon.

Static Nails

Fotó: staticnails.com

Az amerikai márka is hasonló vonalat képvisel, mint az imPRESS, igaz árban kicsit magasabb. Míg előbbinél 7 dollár körül már elérhetők a szettek, a Static Nails matricái 14-20 dollár között mozognak – de kétségtelenül szépek és különlegesek, a netes vélemények alapján pedig nagyon jó minőségűek.

Dashing Diva

Fotó: yesstyle.com

K-beauty fronton is népszerűek az öntapadós manikűrök, a Dashing Diva körmös márka már az Etude House és az Innisfree brandekkel is készített közös szetteket, amelyeket szintén külön ragasztgatás nélkül tudunk körmeinken rögzíteni. Online 8-10 dollár körüli áron rendelhetjük meg őket, egy csomagban 30-34 darab matrica található.