Krémmánia magazin

Ezt érdemes tudni az első The Ordinary arcmaszkról

Pár napja érhető el a The Ordinary kínálatában a The Ordinary Salicylic Acid 2% Masque, a márka legelső arcmaszkja, ami egyből hatalmas érdeklődésre tett szert minden szépségápolással foglalkozó oldalon.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Masque Arcmaszk – Fotó: theordinary.com és instagram/deciem

Naná, hogy mi is kíváncsiak lettünk rá, mit tud ez a friss hús, érdemes-e lecsapni rá, vagy inkább megvárjuk, míg újragondolják az összetevőket és előrukkolnak a 2.0-ás példánnyal. Íme, a képességei:

  1. A maszknak már a neve is árulkodó, 2% szalicilsavat tartalmaz, ami mint tudjuk, az egyik leghatásosabb összetevő a pattanások és mitesszerek ellen, a 2%-os érték pedig tökéletes mennyiség rá, hogy pórustisztító és gyulladáscsökkentő hatását kifejtse.
  2. A márka meglepően lendületesen pattant fel a divatvonatra, nem maradhatott ugyanis ki az összetevők közül a porított faszén sem, bár az INCI alapján a főszerepet itt is a Kaolin kapja, mint bizonyítottan olajfelszívó, mélytísztító hatású komponens.
  3. Pozitívuma a készítménynek az is, hogy fő helyen tartalmaz Squalane-t,  ami kiváló hidratáló, bőrpuhító emollient anyag és természetes hidratáló elem (NMF, natural moisturizing factor) is.
  4.  A márka oldalán közölt infók szerint a maszk pH értéke 3.50-4.50 között mozog, ami a szalicilsav szemponjából egészen jó (neki 3-4 közötti érték az ideális), így ezért is jár a pirospont, sőt,
  5. az ára is viszonylag elfogadható, 12 eurónak megfelelő forintocskát kell leszurkolni egy 50 ml-es kiszerelésért.
  6. DE.
  7. Hogy miért rondítottak bele ebbe az egészen izgalmas összetevőlistába a parfümmel, felfoghatatlan. Az ugyanis ott tanyázik az INCI lista utolsó helyén és bizony éppen ettől a márkától ezt nem vártuk volna. Alkohol legalább nincs benne.

Összességében a lemosható arcmaszk tehát a zsíros és kombinált bőrűek, pattanásokkal, tág pórusokkal küzdők számára izgalmas újdonság lehet, amiben szuper és bizonyítottan hatásos összetevők vannak. Azoknak azonban, akik úgy döntöttek, száműzik az illatanyagokat bőrápolóikból, érdemes mérlegelniük, feláldozzák-e a kíváncsiság oltárán elveiket, vagy sem.

Ti hogy döntetek?