Krémmánia magazin

A hét beautybalhéja: Jaclyn Hill és a szőrös rúzsok esete

Beauty influencernek, vloggernek lenni nagy királyság manapság, pláne, ha az ember  lánya (vagy fia) befut, és tódulnak a megkeresések és céges együttműködések. Így volt ezzel Jaclyn Hill is, akinek ügyesen sikerült meglovagolnia a népszerűség hullámait és nemrég saját szépségmárkáját is elindíthatta Jaclyn Cosmetics néven.

Jaclyn Hill (Fotó: Michael Loccisano/Getty Images)

Most azonban úgy tűnik, csillámporos karrierje megtorpan, első sminkterméke, egy rúzs, csúfos kudarcot vallott. A követőiből lett vásárlók ugyanis sorra posztolják a fotókat arról, milyen rossz a minősége és nem győznek szörnyűlködni – joggal -, hogy a vadiúj rúzsokból szőrszálak állnak ki vagy épp buborékos, darabos az állaguk, esetleg szétkenődnek a használat során.

Egy 18 dolcsis rúzstól azért nem ezt várná senki.

A botrány kitörése után napokig nem lehetett részletes infót kapni a vloggerinától, majd a közösségi médiában is közzé tette, ha bárkinek problémája adódott a rúzzsal, jelezze és visszatérítik az árát, PLUSZ egy új terméket is küldenek. Azért ez korrekt, de a megváltáshoz nem volt elég, volt olyan vloggertársa, aki 52 (!) perces videóban tesztelgette és mutatta be a rúzsok hibáit, meglegyeztetve például olyan feltevést is, hogy a rúzsok lejárt szavatosságúak lehettek. Jaclyn ugyanis már évek óta foglalkozott márkája beindításával, így lehet, hogy a rúzsok több éve várták, hogy piacra kerüljenek.

Végül, mára posztolt egy új videót a vloggerina is, amelyben dokumentumokkal is igazolja, a rúzsok tömeggyártása a megjelenés előtt indult közvetlenül, így nem a lejárt szavatosság volt az, ami a rúzsok göbösségét, olvadtságát vagy épp szőrösségét okozták.

De akkor mi?

Jaclyn kitért arra is, hogy bármilyen megjelenési probléma is van a rúzsokkal, nem kell aggódnia senkinek, azoknak minden egyes alkotóeleme hatóságilag elfogadott, nem káros az egészségre és nem is romlott. Szóval csak csúnyák.

A fekete lyukak, mint kiderült, a gyártás során kerültek bele és nem is feketék, csak annak tűnnek. Ártatlan oxigénbuborékokról van szó, amik a formába töltést követően szálltak fel a készítményből annak tetejére.

A pici darabok pedig amiatt kerültek bele, hogy az őrült nagy gépük, amivel az összetevőket elegyítették, minden komponenst úgy tűnik, nem tudott megfelelően eldolgozni, ugyanis nagyon rövid idejük volt rá, hogy nagyon sok terméket legyártsanak.

Az egyik legcikibb probléma mind közül a szőrös rúzsoké volt, néhány ajakszínezőn ugyanis picike, szőrszálaknak tűnő valamik voltak. Nos, a szőrszálak, bármennyire is tűnik abszurdnak a dolog, ártatlan kis textilszálak, amik azokból a fehér pamutkesztyűkből kerülhettek a rúzsokra, amiket a gyártószalag mellett dolgozók viseltek. Ők ugyan nem tapogatták végig a rúzsokat, a kesztyűkből kiszálló pici szálacskák rá-rátapadtak a kész termékekre, amit aztán nem vett észre senki.

Végül, a szétkenődő rúzsok esete: mint Jaclyn a videójában elmondta, a panaszok döntő többsége arra irányult, hogy a rúzsok a swatchok készítése során kettétörnek, eldeformálódnak, sőt még pici “izzadtságcseppek” is jelentkeztek rajtuk, mintha megolvadtak volna. Mit kiderült, a rúzsok valóban nagyon krémes textúrájúak, a szállítás során pedig átmelegedhetnek annyira, hogy puhák lesznek, ezért érdemes hűvös helyen tartani őket. Ettől függetlenül dolgozni kezdtek rajta, hogy javítsanak a formulán.

Az egész tehát – döntő részt – komoly gyártási hibák sorozata volt, amik miatt a vloggerina sűrűn elnézést is kért, vállalva minden anyagi felelősséget a hanyagságokért – ez pedig azt hiszem, kellően korrekt eljárás a részéről a problémakezelés témakörében. Kérdés csupán az, kapni fog-e még egy esélyt a rajongóitól, hogy bizonyítson.