Krémmánia magazin

Így készíts batikmintás szemsminket

A batikmánia begyűrűzött az idei trendekbe, divatfronton minden létező ruhadarabot kaphatunk a mintázattal, ami nem csoda. Ami a kilencvenes években felkapottá vált, az most újra itt van, a hippikor örökségéből táplálkozó batikminta pedig komoly fellángolás volt akkoriban.

Az, hogy a manikűrtrendeket meghódítja, várható volt, a színek vidám keveredése szinte kiált érte, hogy körömmintaként díszelegjen. A Pride Hónap kapcsán azonban nem állt itt meg a dolog és szemsminkként is előszeretettel próbálkoznak szivárványszín változataival.

Forrás: instagram/tmdmakeup_

Igaz, elkészítésük nem kevés időt vehet igénybe, kísérletező kedvűeknek érdemes lehet belevágni, az eredmény nem lesz hétköznapi, annyi szent. Ráadásul fesztiválsminkként is simán bevethető.

Ha megtetszettek a batikmintás szemsminkek, íme néhány tipp, milyen palettákkal tudod őket elkészíteni:

MORPHE BRUSHES 35B PALETTA

35 élénk színt tartalmazó professzionális szemhéjpúder paletta, ami jelenleg 4,57-es értékelésen áll a Krémmánián. A vélemények alapján teltek, gyönyörűen pigmentáltak a színek, remekül eldolgozhatók, nem poroznak, ráadásul hatalmas variációs lehetőséget kínál a smink elkészítésében.

HUDA BEAUTY ELECTRIC OBSESSIONS PALETTE

Nálunk – talán az árának is köszönhetően – annyira nem felkapottak Huda Kattan sminktermékei, pedig ez a kilences paletta például roppant kis kompakt módon tartalmaz minden színt, ami egy vibráló szemsminkhez csak kellhet. Egy értékelése azért neki is van, az pedig nagyon-nagyon lelkes.

NYX PROFESSIONAL MAKEUP OFF TROPIC SZEMHÉJPÚDER PALETTA

Az Off Tropic paletta Hasta La Vista színvariációjával is tuti batiksminkeket dobhatunk össze. A tízes sminkpaletta idei újdonság és egyenlőre még nem érkezett rá értékelés a Krémmánián, de bízunk benne, hogy a nyár meghozza hozzá a hangulatot és hamarosan elolvashatjuk az első élménybeszámolókat a használatáról.